Sport

2016.04.11. 15:15

Beindult az Enthroners

Jászberény – A Fehérvár Enthroners amerikai futball csapata a Wolverines ellen kezdte meg a bajnoki menetelést a FEZEN Divízió II-ben.

Szupkai Gábor

Nem titok, hogy az Enthroners célja az első hely megszerzése és a magasabb osztályba jutás. Az már biztos, hogy ennek a divíziónak a döntőjét Székesfehérváron rendezik, így hazai pályán ünnepelhetné a feljutást az Enthroners, persze ehhez el is kell jutni a fináléig.

Fotó: Márkus Mandula / Fehérvár Enthroners

Egy jó kezdés volt tehát az álom, ezt össze is hozta Jászberényben a csapat. Esős idő köszöntötte a részvevőket a Kelep Fielden, ahol a Jászberény a tavalyi szezonban sem volt mindig félelmetes. De mi sem állt távolabb a fehérváriaktól, minthogy lebecsüljék ellenfelüket. Az irányító, Erős Márk átadását Tóth Nándor kapta el és szerezte az első touchdownt, majd a védelem is hozzáadott néhány pontot az eredményhez. Papp Dániel egy labdaszerzés (interception) után hordta vissza a labdát egészen az ellenfél gólterületére. Félidőben nem volt túl nagy különbség a két csapat közt, de 13-8-ra már ekkor is az Enthroners vezetett.

A nagyszünet után a vendégek alkalmazkodtak jobban a körülményekhez, Deczky Dániel két futott touchdownt ért el, majd Erős Márk irányító is hasonló módon növelte a pontok számát. Végül Bakonyvári Patrik elkapott touchdownja foglalta szépen keretbe az Enthroners szezonnyitóját, akik végül nagyon simán, 39-14-re múlták felül a jászberényieket.

– Számunkra nem volt kedvező az időjárás, mi a sok passzos játékot preferáljuk, és az esős, nyirkos idő ennek nem kedvez. Voltak eladott labdáink, de a védelem versenyben tartott minket. Félidőben taktikát váltottunk, inkább a futójátékra helyeztük a hangsúlyt, ami végül bevált. Mostantól már az április 30-i hazai szezonnyitó lebeg a szemünk előtt, nagyon jó lesz végre az igazi otthonunkban, a MÁV-pályán játszani – nyilatkozta Pál Tibor, az Enthroners vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!