Sport

2016.03.15. 16:33

Csak nevében lesz rangadó

Székesfehérvár – A jégkorong Magyar Kupában a Dunaújvárosi Acélbikák lesznek a Fehérvár AV19 következő ellenfelei a szerdai játéknapon. A Mol Liga elődöntőjében hét mérkőzésig tartó elődöntőt, és az ottani vereséget követően a Magyar Kupa került előtérbe a Fehérvár AV19-nél.

Szupkai Gábor

Ez az utolsó lehetőség, hogy valamit nyerjen idén a klub, ez jelenthet némi gyógyírt a nem túl sikeres szezon okozta sebekre. Mindamellett a szurkolók hazai jégen már nem láthatják kedvenceiket, hiszen a négyes döntőben már ott van a Mol Liga két döntőse, a MAC és a DVTK Jegesmedvék. A maradék két helyért játszik a többi csapat, mindenki mindenkivel, ám az idő rövidsége miatt csak egyetlen alkalommal. A mérkőzéseket mindig az alacsonyabban rangsorolt csapat otthonában rendezik, a rangsort pedig a Mol Liga alapszakaszának végeredménye határozta meg. Ennek értelmében a selejtezőkörben a Volán a legjobb eredményt elért klub, ezért összes mérkőzését Székesfehérvártól távol játssza.

Vincze Péter (kép jobb szélén) sérülése miatt most nem biztos, hogy ott lehet az Acélbikák ellen, de nélküle is jók a Volán esélyei Fotó: Molnár Artúr

A négyes döntő helyszíne a MAC Budapest otthona, a fővárosi Tüskecsarnok lesz március 26-27-én. A Fehérvár AV19 Debrecenben kezdte meg a sorozatot, és a vártnál szorosabb mérkőzésen sikerült csak felülmúlni a hazaiakat, akik az első harmad után még vezettek a jórészt EBEL játékosokkal kiálló Volán ellen. A középső játékrészben fordított a FAV19, az utolsó húsz percben pedig nem született már gól, így 4-3-ra nyerte debütáló meccsét a fehérvári együttes a kupában. A következő ellenfél a megyei rivális Dunaújvárosi Acélbikák csapata lesz, Ha az idei találkozókat nézzük, abszolút nincs miért izgulnia a Volánnak.

Mindhárom dunaújvárosi összecsapást rendes játékidőben sikerült behúzni a fehérvári fiúknak, és mivel itt Hannu Järvenpää és Sille Tamás irányításával az EBEL játékosokkal felálló FAV19 lép jégre, pláne nincs miről beszélni. Ráadásul az Acélbikák légiósai már elhagyták a csapatot a Mol Liga alapszakaszának végén, miután a DAB nem végzett rájátszást érő helyen, így már Magyar Kupa küzdelmeknek sem vághattak neki túl vérmes reményekkel.

A Ferencváros és az Újpest is győztesen távozott az Eszperantó útról, azóta viszont a Vasas fiatalokból álló együttesét idegenben verték 4-1-re az újvárosiak. Számukra így valószínűleg már csak a Fehérvár AV19 és a Debrecen elleni hazai összecsapások vannak hátra a szezonból. A fehérváriaknál több sérült is van a Mol Liga elődöntőnek köszönhetően, a bokafájdalmakra panaszkodó Rajna Miklós , a térdfájdalmakkal küzdő Sárpátki Tamás és Bartalis István, a felkarsérülést elszenvedett Szabó Krisztián , valamint a kézsérült Vincze Péter. Közülük kérdéses ki tud majd jégre lépni. A mérkőzést szerdán 18.15-kor rendezik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!