Sport

2016.02.16. 13:54

Fejér megyei lányok focisikere

Tatabánya - A hétvégén az MLSZ Komárom-Esztergom megyei Igazgatóságának rendezésében Tatabányán négy megye női válogatottja teremtornán találkozott, melyet Fejér megye válogatottja veretlenül nyert.

Káldor András

A Földi Imre Sportcsarnokban rendezett tornán a házigazdák mellett Fejér, Veszprém megyék, valamint Budapest válogatottja vett részt.

A csapatok körmérkőzéses formában csaptak össze, a mérkőzések 2x15 percesek voltak, 5+1 játékos volt egyszerre egy csapatban.

Fejér megye meccseinek rövid krónikája:

Fejér-Veszprém 3-0 (2-0)

A Fejér megyeiek mezőnyfölénye góllá érett, így az első játékrész derekán megszerezték a vezetést. A félidő utolsó perceiben Gimes Georgina több Veszprém megyei játékoson keresztül cselezte magát, és szép gólt szerzett, így kétgólos előnnyel cseréltek térfelet a csapatok. A második játékrészben már abszolút a Fejér megyei gárda dominált, és a meccs utolsó másodperceiben beállították a végeredményt.

Vígh György vezetőedző irányításával Fejér megye válogatottja veretlenül végzett az első helyen. Fotó: Facebook

Komárom-Esztergom-Fejér 0-4 (0-2)

Fejér megye jobban kezdte a találkozót, nyolc perc alatt kétgólos előnyre tett szert, két szép találattal. A második félidőben megyénk csapata felőrölte a házigazdákat, és a harmadik találatuk után a végét jelző sípszó előtt pár pillanattal újra betaláltak.

Budapest-Fejér 0-2 (0-1)

A kontrákra berendezkedő Budapest ellen nem volt olyan hatékony a Fejér megyeiek támadógépezete. Már csak két perc volt az első játékrészből, amikor egy eladott labda után Bozsik Brigitta megszerezte a vezetést Fejér megyének. A szünet után is a küzdelem dominált, de a Fejér megyeiek kapusa, Kollár Panna is többször védett bravúrral, hogy megóvja csapatát a góltól. Ami kimarad az egyik oldalon, az bement a másikon: újra gólt szerzett megyénk így már kétgólos volt az előny.

Budapest csapatta ugyan hiába támadta végig a meccs végét, nem tudott gólt szerezni, így megyénk veretlenül és kapott gól nélkül zsebelte be az első helyet.

A torna legjobbja Gimes Georgina (Fejér Megye) lett, aki remek játékkal, segítette csapatát a tornagyőzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!