Sport

2015.11.03. 18:27

Profi focisták és amatőr sportolók is fejleszthetik állóképességüket a teqball-lal

Székesfehérvár - Teqball asztal kapott helyet a Halesz-ligetben, amivel háromféle izgalmas labdajátékot is űzhetnek a sportolni vágyók.

Buthy Lilla

Itt nincs szerencsefaktor, mindig a legtechnikásabb játékos győz. Fotó: Koppán Viktor

De mi is az a teqball? A futball alapú sport teljes egészében magyar fejlesztés, ami a technikai tudás fejlesztése mellett élvezetes szórakozási lehetőséget nyújt, és kardio mozgásnak is kiváló, hiszen a pulzusszám játék közben folyamatosan a zsírégető tartományban mozog. A fejlesztők célja, hogy a teqball-lal új olimpiai sportágat adhassanak a világnak. A város első kültéri, multifunkciós sporteszköze, az ívelt teqball asztal a Halesz-parkban kapott helyet, amin teqtenisz és egy dobójáték, az úgynevezett catch is játszható. A három különböző játék szabályait a teqball asztal mellett elhelyezett tábláról bárki könnyedén elsajátíthatja. A teqball főszabálya, hogy egymás után kétszer ugyanazzal a testrésszel nem lehet beleérni a labdába, és maximum három érintésből kell visszajuttatni az ellenfélnek. Akár négyen is lehet játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!