Sport

2015.11.14. 15:04

A Hétvezér – ősszel is!

Szombaton rendezték a megyeszékhelyen, a Köfém Sportcsarnokban az ARAK Aktív verseny városi döntőjét.

Silye Sándor

A parkolás szokás szerint szerint szinte reménytelen feladat volt, amikor sikerült, a csarnokba igyekvő csak jó táv megtétele, kellő melegítés után érhetett a célba. Bent falrengető zsivaly, naná, hiszen az apróságoknak a csapatuk sikeréért kellet futni, gáton repülni, messzire dobni – atlétikát játszani.

– Az őszi verseny nem az osztályok sorozata, hanem az évfolyamok válogatottjainak a viadala. A tavaszi döntőig az osztályok válogatottjai viaskodnak majd az iskolákban azért, hogy ki képviselje őket a döntőben. Ekkor mindenhol ott vannak az edzőink, figyelik a srácokat, lányokat. Nádori professzor mondta: a legbiztosabb kiválasztási módszer a nagyon jól képzett edzői szem... – mondta Hirt Károly, az ARAK elnöke.

Több száz általános iskolás viaskodott az ARAK Aktív döntőjén. Fotó: Simon Erika

Az idei őszi viadal végeredménye: 1. Hétvezér 141 pont, 2. Széna tér 127, 3. Németh László 124, 4. Kossuth 122, 5. Munkácsy 90, 6. István király 78, 7. Bory Jenő 70.

Az évfolyamok „legAktívabbjai" a másodiktól a hatodikig: Széna, tér, Széna tér, Széna tér, Kossuth, Hétvezér.

Bár a Hétvezér csak egy évfolyamban volt a legjobb, de erejüket jelzi, összetettben mégis nyerni tudtak.

Az atlétika aktív játékának – folytatása következik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!