Sport

2015.11.02. 19:41

A Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles közös csapata az U17-es bajnok

Győr – Amerikai futballban is kezd komoly tényező lenni Székesfehérvár. Ezt hétvégén Győrben bizonyították is.

Szupkai Gábor

Az U17-es korosztályban a Fehérvár Enthroners csapata kiegészülve a Budapest Eagles játékosaival, E. Juniors néven indult a magyar bajnokságban. Az U17 pontvadászat három egynapos aréna rendszerű kupanapból állt, amiből az utolsót, a döntőt, a hétvégén rendezték Győrben. Az E. Juniors az előző két fordulót követően nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, így kedvező előjelekkel készülhetett a hétvégi kupanapra. Első mérkőzésükön a dunaújvárosi Young Guns United ellen diadalmaskodtak 13-0-ra, majd rövid pihenő után a Dabas Sparks gárdája ellen kellett ismét pályára lépniük. A kezdés nem sikerült túl fényesen, az irányító hibájának köszönhetően a dabasiak szereztek előnyt, és elhúztak 8-0-ra, de az E-s fiúk összekapták magukat és zsinórban 19 pontot szereztek, míg a Sparks csapata már nem tudott eredményes lenni, így 19-8-as végeredmény után következhetett a döntő. Ahol a Budapest Wolves osztrák ligát is megjárt egysége volt az ellenfél, de csak megszorítani sikerült az E. Juniorst, akik 20-12 arányban megnyerték a döntőt.

Az U19-es korosztályban a Young Guns United visszalépet a rájátszástól, így az indulás joga átszállt az E. Juniorsra, akik november 7-én a tabella élén álló Budapest Cowbells vendégeként lépnek majd pályára, a döntőbe jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!