Sport

2015.10.31. 17:04

Paksi FC-PAFC: kihagyott büntető, öngól, felcsúti vereség

Futottak a felcsútiak eredmény után.

Káldor András

Paksi FC-Puskás Akadémia FC 4-2 (1-1)
Paks, 1186 néző
Vezette: Karakó (Berettyán, Georgiou)
Paks FC: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Papp K. – Hahn, Kesztyűs (79., Szakály D.), Bertus, Bartha (84., Bajner) – Balázs Zs. (83., Koltai)Vezetőedző: Csertői Aurél
Puskás Akadémia FC: Horváth T. – Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevic (75., Tischler), Sallai R., Pekár – Lencse (85., Nagy Zs.). Vezetőedző: Robert Jarni
Sárga lap: Hahn, Gévay, Herceg illetve Márkvárt
Gólok: Papp K. 2, Bacelic-Grigi (öngól), Hahn illetve Márkvárt, Tischler

Érdekes összecsapásra volt kilátás, mivel nagyszerűen megy a Paks szekere az elmúlt hetekben, hat forduló óta veretlenek voltak a találkozó előtt, a Fehérvári úti pályán, pedig az idei szezonban nem tudta legyőzni őket egy csapat sem. A Puskás Akadémia FC számára augusztus 22-óta az ismeretlen fogalmak közé tartozik a „győzelem” szócska, ugyanis a legutóbbi hét bajnokijukon nem tudtak nyerni.

A 16. percben láthatták a kilátogatók az első hazai lehetőséget, Bertus Lajos balról beemelt, amelyet középen Papp Kristóf visszafejelt Bartha Lászlóhoz, aki egy csel után 12 méterről lőtt, de Fodor Ferenc az utolsó pillanatban belépett, így a labda mellé ment. Más kérdés, hogy a paksi játékosok élénken tiltakoztak Karakó Ferenc játékvezetőnél, mert szerintük a felcsúti védő szabálytalanul választotta el a támadót a labdától. A 23. percben góllá érett a paksi fölény, Bertus végzett el balról szögletet, Papp K. ezt megcsúsztattat, és ugyan a labda megpattant még egy védőn, de a léc alá vágódott. 1-0. A 25. percben Marko Dinjart esett el a 16-oson belül Hahn János közreműködésével. A bíró büntetőt ítélt, melyet Lencse László középre lőtt, de Molnár Péter hárítani tudott. Nem kellett ettől függetlenül sokáig várni az egyenlítésre, a 27. percben Lencse kényszerítője után Márkvárt Dávid lőtte 17 méterről a jobb alsó sarokba a labdát. 1–1. A gólt követően a Paks birtokolta többet a labdát, a Puskás Akadémia FC inkább a kontrákra rendezkedett be.

A szünet után becsülettel gyűrték egymást a felek, de a paksiaknak sikerült előnyhöz jutniuk ismét. A 67. percben Bertus végzett el szögletet a baloldalról, ezt még kivágták a felcsúti bekkek, de az újabb szöglet utáni beadásból Papp Kristóf 5 méterről fejelt a kapuba. 2–1. A 80. percben úgy tűnt, hogy megszerezheti az egyik pontot a PAFC, a csereként beállt Tischler Patrik egy előre vágott labdát szerzett meg, majd betört a 16-oson belülre, és a bal felső sarokba lőtt. 2–2. A 84. percben azonban megpecsételődni látszott felcsúti csapat sorsa, a csereként beállt Szakály Dénes végzett el a vendégek térfelének közepéről egy szabadrúgást, amelyet Bartha László a 16-os bal sarkától középre fejelt, és a menteni akaró Stipe Bacelic-Grgic a saját kapujának jobb felső sarkába fejelt. 3-2. Aztán a 91. percben végérvényesen eldőlt a csata. Szakály D. baloldali beadását Hahn fejelte kapura, a labda kicsúszott Horváth Tamás kezéből, a szemfüles Hahn, pedig ismételt, és a bal kapufánál bepöccintette a labdát. 4–2.

A Paks megérdemelten győzött, így továbbra is veretlen hazai pályán, míg a Puskás Akadémia FC ezzel nyolcadik meccsén sem tudott nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!