Sport

2015.09.11. 19:16

Zárásként Eb érem?

Agárd - Petkó András a VVSI kajakosa az idényt jó eredménnyel szeretné zárni! Erre meglesz a lehetősége az U23-as Európa bajnokságon.

Silye Sándor

András még az U23-as magyar bajnokságon vívta ki az indulás jogát az Eb-re, így 500 méteren a négyes hajóban Szabó Kristóffal, Forgó Cristopherrel és Androtity Marcellal rajtolhat majd el a jövő héten kezdődő kontinens viadalon. Petkó immár a nyolcadik éve tagja a válogatott keretnek. Jelenleg a dunavarsányi olimpiai központban edzőtáboroznak a válogatottak. A fehérvári srác úgy véli, erős négyesük van!

– Annak ellenére igaz ez, hogy a csapat ebben a felállásban még nem indult versenyen, de úgy gondolom hogy ami hátrány lehetne, az előnyünkké válhat, mert egymást megismerve egyre jobbak leszünk a hajóban és azon kívül. A táborban kemények, embert próbálók, színvonalasak az edzések, napról napra mérhető a javulásunk. Érdekesség, hogy eddig 1000 méteren versenyeztünk, és az 500 méter másfajta felkészülést igényel de jó úton haladunk az elérendő cél felé! Szeretnék éremmel hazatérni, és utána nagyot pihenni, hiszen nagyon hosszú volt az idény! – jelentette ki Petkó András, a VVSI jelenlegi legeredményesebbje.A fiatal versenyző több hazai és nemzetközi versenyen megmutatta magát, köszönhetően a Velencei-tavon is végzett munkának. A VVSI szakmai stábjával úgy vélik, kemény alapozás után a következő évnek még nagyobb reményekkel vághatnak neki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!