Sport

2015.09.14. 18:38

Fejér a legaktívabb a félmaratonon

Székesfehérvár - A 30. Wizz Air Félmaratonon csak a rajt negyed órát vett igénybe, vagyis rengetegen indultak az embertpróbáló távnak.

Ferencz Balázs

Magyarország 920 településéről indultak Budapesten, a világ 65 országából jöttek a 30. Félmaratonra.

A győzelmet a kenyai Henry Kemboi szerezte meg, aki nem sokkal a cél előtt, a 20. km-nél vette át az első helyet honfitársától.

A verseny egyben magyar bajnokság is volt, az aranyérmet Józsa Gábor (MAC) szerezte meg. Rég nem látott, hatalmas befutóban előzte meg vetélytársait, csak centiméterek döntöttek. A hölgyeknél 8 km-nél került az élre a pécsi Szabó Tünde, majd 18 km-nél Kácser Zita (Békéscsaba) megelőzte és az utolsó méterig ott is maradt. Ezzel nemcsak a nemzetközi versenyt nyerte meg, de életében először magyar bajnok is lett.

Budapestet és Pest megyét nem tekintve Fejér volt az egyedüli megye, ahonnan több mint 300 nevezés is érkezett. A seregszemlén 221 férfi és 143 nő képviselte Fejér megyét. A legidősebb megyei a 68 éves Kertészné Mátyás Ilona volt, aki korcsoportjában a 7. lett 2.33.39-es idővel. A legjobb abszolút helyezést a 24 éves Farkas Dárius Ádám érte el, aki hetedik lett a 21 kilométeres távon, ideje: 1.07:47.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!