Sport

2015.08.20. 16:00

Demeter Bence és Marosi Ádám is a döntőben

Bath - A fehérvári Demeter Bence és Marosi Ádám is könnyedén jutott az angliai öttusa Európa-bajnokság szombati döntőjébe.

Ferencz Balázs

A két magyar versenyző a selejtező úszás versenyszámában is jól muzsikált. Demeter Bence 2 perc 03 másodperces időeredménye bőven elég volt ahhoz, hogy kedvező rajtpozíciót harcoljon ki magának a kombinált számra, az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám pedig rendkívül jó időt repesztett a habok között.

- Az öreg megvillant. - jelentette ki mosolyogva Marosi Ádám az úszás 200 métere után. - Az utolsó 50 méter kemény volt, a többi pedig komfort, megvan a döntő.

Demeter Bence erőtakarékos kombinált számot produkálva 12. helyen jutott a döntőbe (Fotó: Róth Tamás)

Nem is tévedett. 2.01'-es idejével az összetett hatodik helyére jött fel, Demeter pedig a 12. pozícióból rajtolhatott a lövészettel kombinált 4x800 méteres futótávon.

Marosi már a második sorozattól az orosz Kustovval elszakadt a mezőnytől, majd az utolsó körben meg is előzte riválisát, és kiegyensúlyozott, ám energiatakarékos versenyzéssel elsőként kvalifikálta magát a döntőbe. Demeter Bencének sem kellett kifutnia magát, inkább a verseny második felében nem időzött sokat a lőállásban. Tartotta pozícióját a volános legény, és 12. lett, ami szintén döntőt ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!