Sport

2015.05.24. 16:40

Győzelemmel búcsúzott a Videoton FC

Az OTP BAnk Liga 29. fordulójában a Videoton FC labdarúgó-csapata a Kecskemétet fogadta. A piros-kékek 1-0-ra nyertek a szezon utolsó hazai összecsapásán.

Bobory Balázs

Videoton FC - Kecskeméti TE 1-0 (1-0)

Sóstói Stadion, 3400 néző. Vezette: Fábián (Dr. Varga, Márkus)

Videoton: Calatayud - Brachi, Vinícius, Fejes, Maréval - Álvarez (Heffler T., 65.), Luijckx (Simon Á., 28.), Trebotic, Kovács I. - Ivanovszki (Sándor, 77.), Feczesin. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Kecskemét: Tujvel - Szalai, Karan, Szkopljak, Farkas A. - Kitl (Csillag, 79.), Eninful, Szavics (Dudás, 79.), Patvaros - Novák, Bebeto (Lévai, 68.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Bernard Casoni.

A magyar sportsajtó egy újabb nevet dobott be a Vidivel kapcsolatban. Most nem a távozókról, esetleg újonnan érkezőkről értekezett, hanem Joan Carrillo esetleges francia utódjáról. A történeti hűség kedvéért: a Vidi jelenlegi spanyol mesterének még egy évig élő szerződése van. Szóval Bernard Casoni. A korábbi francia válogatott futballista BEK-et nyert játékosként az Olympique Marseille-el, edzőként, az utánpótlásban is ott kezdte a karrierjét. Rövid ideig az első csapatot is irányíthatta, majd a a tunéziai Etoile du Sahel, a Cannes, a Stade Tunisien, majd az örmény válogatott következett. Ezután visszatért Franciaországba és hosszabb-rövidebb ideig a Bastiánál, az Auxerre-nél és a Valenciennes-nél munkálkodott.

Az idő ad választ, mennyire igazak az információk, az biztos, hogy a Kecskemét elleni mérkőzésen Joan Carrillo ült a Vidi kispadján. A szakember többnyire olyan játékosoknak adott lehetőséget, akik a következő szezonban is a fehérváriaknál szerepelnek. Jól kezdett a Vidi, sorra dolgozta ki a helyzeteket, Brachi, majd Ivanovszki már az első percben vezetést szerezhetett volna. A Kecskemét kontrázni próbált, de a Videoton irányított, és eleinte szellemes, felszabadult játékkal jelentkezett. A 13. percben a vendégek szórványos ellenakciója végén Farkas lövésébe Brachi vetődött bele, de kézzel ért a labdába, Bebeto tizenegyesét viszont Calatayud vetődve fogta. A 19. percben a sokadik hazai lehetőség góllá érett, Álvarez a bal oldali szögletet Trebotic elé ívelte, aki egy pattanás után 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0. Ezt követően lankadt némileg a figyelem, tűnt el a frissesség a Vidi játékából, az előnyt így is lehetett volna növelni a 40. percben, ha az Ivanovszki lerántásáért megítélt büntetőt Feczesin nem lövi a jobb alsó sarok mellé.

A második félidő nem volt az a tipikus közönségcsalogató csata, a Kecskemét nem tudott újítani, de a Videoton sem volt képes a folyamatos, lehengerlő futballra, sőt... Nagyot esett a színvonal, még Feczesin távoli bombája után csattant egyszer a kapufán a labda, de más nem történt, lecsorgott ez a 45. perc. A bajnok Videoton győzelemmel búcsúzott hazai pályájától ebben a szezonban, a játékosok pedig megtették tiszteletkörüket a tribűnök előtt, sokan utoljára pacsiztak a drukkerekkel. Jövő héten a Ferencváros ellen zárja a bajnokságot a Vidi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!