Sport

2015.05.21. 19:47

Magyar Kupa döntő - A Vidi kikapott, és a lelátón is volt utána balhé

Székesfehérvár - Szerda este 4-0-re kapott ki a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a Videoton FC a Ferencvárostól. Több okból sem lesz kellemes emlék a fehérváriaknak ez a finálé.

Bobory Balázs

Az első indok természetesen maga a súlyos vereség ténye. A Vidi az első félidőben jobb volt ellenfelénél, Joan Carrillo taktikailag agyonverte a Fradi mesterét, Thomas Dollt, csak éppen a fehérvári támadók sorra hagyták ki a helyzeteket, a Ferencváros pedig a második félidőben már alkalmazkodott a Videoton 4-4-2-es formációjához. Az első gól megtörte az elmúlt hetek eseményei miatt mentálisan egyébként sem topon lévő piros-kék társulatot, a fővárosiak pedig meg sem álltak négyig. Nem sikerült a duplázás...

Joan Carrillo a mérkőzés után nem csak a szakmával foglalkozott, elmondta, hogy a fehérvári játékosok és stábtagok hozzátartozóinak fenntartott szektorban ferencvárosi drukkerek megrúgták 17 esztendős fiát. A mester kifejtette, ilyen eset egyetlen stadionban sem fordulhatna elő.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó-szövetség csütörtökön sajtóközleményt adott ki.

A balhé után Joan Carrillo próbálta megnyugtatni halálra rémült legkisebb fiát. Fotó: Kricskovics Antal

Az MLSZ biztonsági felelőse a Groupama Aréna biztonsági kamerarendszerének felvételei alapján azt állapította meg, hogy a semleges szektorban két - valószínűsíthetően - ferencvárosi szimpatizáns (egyikük Fradi-sálat viselt) fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében .

Ekkor közbelépett Joan Carillo felesége is, aki féltve gyermekét, félreértve a szituációt, fia védelmére kelt. A két Fradi-szimpatizáns elállt eredeti tervétől és elindultak a helyük felé. Ezt követően a felvételek tanulsága szerint, a spanyol tréner 17 éves fia próbálta ellökni - a neki közben hátat fordító - egyik ferencvárosi szurkolót. Ezután a meglökött szurkoló társa megkísérelte megütni az edző fiát, melynek nyomán kisebb dulakodás alakult ki. Az inzultus során mindkét fél kölcsönösen megpróbálta megrúgni a másikat olvasható a közleményben, amely kiemeli, egy félreértésből kiinduló, a felek felfokozott hangulatából adódó dulakodás elítélendő, de a biztonságiak szakszerű közbelépésének, és az eset környékén helyet foglaló nézők felelősségteljes magatartásának köszönhetően nem történt súlyos rendbontás .

Az MLSZ azt is közölte, az eset részletes kivizsgálása után, amennyiben az indokolt, megindítja a szükséges eljárást annak érdekében, hogy megállapítható legyen a szereplők személyazonossága, felelőssége és a jogszabályoknak megfelelő szankció kövesse a sportesemény rendjének megzavarását.

Nos, amint korábban papírra vetettünk: nem lesz kellemes élmény ez a MK-döntő. A Videoton csapatára még két bajnoki mérkőzés vár ebben a szezonban, az első vasárnap, a Kecskemét ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!