Sport

2015.03.14. 18:15

Nem bírt egymással a PAFC és a Honvéd

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a Puskás Akadémia FC otthonából egy pontot tudott rabolni a Bp. Honvéd együttese, ez, pedig azt jelenti, hogy mindkét csapat továbbra is nyeretlen tavasszal.

Káldor András

Puskás Akadémia FC – Bp. Honvéd 1-1 (0-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 1571 néző
Vezette: Erdős (Bozó, Georgiou)
Puskás A.: Danilovic 6 (46., Hajdúch 6) — Szélesi 6, Kelic 6, Tamás M. 6, Spandler 6 — Fiola 5, Polonkai 5 (71., Tóth B., —) — Zsótér 5 (45., Lencse 5), Kleinheisler 5 — Harsányi 5, Tischler 5. Vezetőedző: Benczés Miklós
Honvéd: Kemenes 6 — Kosznics 6, Elez 6, Kristi 6 — Ikenne-King 6, Hidi 5, Nagy G. 5 (63., Gazdag, —), Godoy 6, Morgan 6 — Holender 0 (21., Prosser 5),  Punosevac 6 (80., Kone, —). Vezetőedző: Marco Rossi
Sárga lap: Zsótér, Szélesi illetve Holender, Ikenne-King

A Puskás Akadémia mindent megtesz azért, hogy minél több szurkoló a helyszínen élvezhesse a sárga-kékek mérkőzéseit. Éppen ezért a Videotonnál már évek óta bevált szolgáltatást átvették, és szurkolói buszokat indítnak, melyek a környék 21 települését érintik. Így aztán azok a szerencsések, akik igénybe vették a buszt láthatták, ahogy a 15. percben Braniszlav Danilovics és Holender Filip összefutott, és a végén a honvédos húzta a rövidebbet, és le kellett cserélni. Igaz a kapus sem tudta befejezni a mérkőzést, kénytelen volt a szünetben lecserélni őt Benczés Miklós. Ettől függetlenül nem voltak elájulva a látottaktól a nézők, rendkívül sok hibával, vagdalkozva játszottak a csapatok, és úgy igazán sok, futballra emlékeztető jelenetet nem láthattak az első félórában. Aztán a 36. percben szinte a semmiből megszerezte a vezetés a Honvéd. Hidi Patrik 30 méterről elvégzett szabadrúgását Bratislav Punosevac fejelte a kapu bal oldalába. 0-1. A folytatásban a fővárosi gárda megerősítette védelmét, és a kontrákra építve próbálta veszélyeztetni a csereként beálló Lubos Hajdúch kapuját. Mindent egy lapra tett fel a felcsúti gárda, és támadásaik a 77. percben értek góllá a csereként beálló, hosszú idő után sérüléséből visszatérő Tóth Balázs átlövése után. 1-1.

Igazságos eredmény született. Benczés Miklós a vendéglátók vezetőedzője nem véletlenül jegyezte meg a lefújás után. – Az egész mérkőzésen inkább a küzdelem dominált, mint a játék. Mindkét csapatban nagy feszültség dolgozott, talán a Honvéd vezetése tudatában higgadhatott volna le korábban. Velük mindig küzdős meccseket játsszunk, most fel tudtuk venni velük a kesztyűt. A csapatot dicséret illeti, mert rengeteget dolgoztak a fiúk, ráadásul idejekorán cserélnem kellett. Zsótér Donátot azért hoztam le, mert kemény belépője után összeszedett egy sárga lapot, és félő volt, hogy ellentmondást nem tűrő játékával még egyet kaphat. Ettől óvtam meg.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!