Sport

2015.02.23. 16:05

Szinkronkorcsolyás aranyérmek: A székesfehérváriak parádés szereplése a miskolci országos bajnokságon

Székesfehérvár - Miskolc adott otthont a szinkronkorcsolya országos bajnokságnak, ahol a Székesfehérvári Szinkronkorcsolya szakosztály csapatai két arany-, és két ezüstérmet szereztek.

Matók János

Miskolcon rendezték az országos szinkronkorcsolya Bajnokságot, ahol a Székesfehérvári Szinkronkorcsolya Szakosztály lány csapatai négy kategóriában indultak, és igen szép eredményekkel tértek haza.

A verseny első napján az Icebreakers adult csapatuk szerzett ezüstérmet. A felnőtt korcsolyázóikhoz évről évre egyre többen csatlakoznak, s ennek köszönhetően mostanra sikerült egy igazán jó csapattá összekovácsolódniuk, mely örvendetes tény korcsolyázásukban is szépen tükröződött.

A Black Rose és a CrystIce is eredményesen szerepelt a miskolci országos bajnokságon. Fotó: Szautner Béla

Az országos bajnokság második napján a legkisebbek, a Juveniel korosztály kezdte, a kicsik életük első versenyének hatalmas lelkesedéssel vágtak neki, és az elvárásokat is felülmúlva, bátor, és lendületes programmal a nagyon szépen csillogó ezüstérmet szerezték meg.

A fehérváriak Novice és Junior csapatuk is remekül szerepelt, és bajnoki aranyéremmel térhetett haza. A korosztályok változása miatt mind két csapat új tagokkal bővült, de a szezon eleji nehézségek ellenére a Black Rose, és a Cryst-Ice is a tavalyi eredményeikhez képest magasabb pontszámokat kapott, így ebben a tekintetében is látható a fejlődés munkájukban. Az idei szezonban még két nagy nemzetközi megmérettetés vár a székesfehérvári csapatokra. Február végén Svájcban, márciusban pedig Budapesten rendeznek rangos nemzetközi versenyt, ahol a korábban megszokottnál jelentősen több ellenfélre számíthatnak minden kategóriában. A két magyar bajnoki arany-, és a két ezüstérem után, így továbbra is kemény munka vár a korcsolyázókra, hogy a nemzetközi porondon is a maximumot tudják majd kihozni magukból, és a versenyprogramokból egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!