Sport

2015.02.15. 14:00

Ficere esete a masszőrrel

Fister "Ficere" Ferenc, a Videoton, majd a Vasas válogatott futballistája rengeteg kacagtató sztorival rendelkezik, sorozatunk negyedik részét olvashatják.

Matók János

Azt a csapatsportágak képviselői tudják a legjobban, hogy milyen hierarchia érvényesült berkeken belül, milyen rendszabályok uralkodtak egy közösségben. Mint például a Vasas futballistáinál, ahol a székesfehérvári Videotontól igazolt Fister „Ficere” Ferenc szinte még tejfelesszájúnak számított. Még akkor is, ha játékosként már letette a névjegyét Angyalföldön.

Történt, hogy egy hétvégi meccs utáni hétfőn masszázs volt a csapat programja. A játékosok a melegvízes medencében áztatták magukat, s arra vártak, hogy a kor legendás masszőre, a válogatottnál is foglalkoztatott Vinkovics Lajos kezelésbe vegye őket. Így is történt, s amikor Vinkovics legyúrta az egyik játékost, azonnal szólt: „Kérem a következőt!” Miután senki sem mozdult, Ficere körülnézett, majd elindult a gyúrópad irányába, mert úgy gondolta, 62 kilósan neki nem kéne órákig áztatnia magát. Mire Vinkovics hangosan felcsattant: „Úgy érzed, hogy Mészöly, Berendi, Bundzsák és Machos Feri előtt te következel?” Ficere szinte leforrázva, mint akit lopáson kaptak, úgy ment vissza a medencébe. Persze, a többiek magukba fojtották a nevetésüket, ám rövid idő múlva Vinkovics hívási sorrendjében Ferike már a legelőkelőbb helyen szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!