Sport

2015.01.20. 20:15

Puskástól Lipcseiig

Lipcsei Péterrel készült a minap egy interjú a Nemzeti Sportban.

Agárdy Csaba

A Ferencváros egykori válogatott labdarúgója, aki most a Fradi U21-es csapatának edzője eléggé elkeseredetten beszélt a magyar labdarúgás utánpótlásáról, véleménye szerint a játékosok között sok az ügyetlen, a mentalitásukról már nem is beszélve. Lipcsei megemlíti, hogy Kiss László, akit a magyar futballban csak mini Menottiként neveznek, azt mondta neki egyszer: „Petikém ne várd el tőlük azt, amit te tudtál!"

Erről az jutott eszembe, amikor lehet legalább tizenöt éve Nyilasi Tiborral, a magyar futball talán utolsó világsztárjával beszélgettem labdarúgásunk helyzetéről Nyíl az alábbiakat mondta nekem. „A hatvanas években tinédzserként minden Fradi-meccsen ott voltam. Emlékszem mit kapott Albert Flóri, Varga Zoli a szurkolóktól, ugyanis a mérce Puskás Öcsiék voltak.. Utána jöttünk mi. Mi még többet kaptunk, Albert és varga Zoli volt a példa. Hidd el nekem, eljön az az időszak, amikor Lipcsei Petire úgy fogunk emlékezni, mekkora nagy futballista volt.

Sajnos ez az idő már rég el jött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!