Sport

2015.01.31. 15:00

Ficzere Kairóban is sztár volt - Fister Ferenc emlékezetes történetei a múltból (II.)

Fister „Ficere” Ferenc, a Videoton, majd a Vasas válogatott futballistája rengeteg kacagtató sztorival rendelkezik, sorozatunk második részét olvashatják.

Matók János

Sorkatonai szolgálatát Börgöndön töltötte Ficere, amikor 1963. szeptemberében látogatója volt a laktanyában, a Vasas szakosztályvezetője, Rozner Győző kereste fel: lenne e kedve a Vasasban focizni, és ha igen, mit kér érte? Csaliként még megemlítette, hogy az angyalföldiek decemberben egyiptomi túrára utaznak Kairóba, és Fister biztos utazó lenne. Ficere igent mondott, s pénzt nem, csak azt kérte, hogy azonnal szereltessék le, még négy hónapja volt hátra. Így is történt, hősünk decemberben a napsütötte Kairóban volt már a Vasassal.

Egy nap a magyar nagykövetségre hívták őket egy bál szerű mulatságra. A bárpult mögött egy néger felszolgáló töltötte az italokat. Ficere nézelődött, majd életében először viszkit kért magának. Kapott is, a hosszú pohárban egy ujjnyit, mire Ficere elmutogatta, hogy tele legyen. A néger fejét csóválva, de töltött. Ficere két-három pohárral is ivott az akkor megismert nedűből, majd kedve lett táncolni, s felkérte az egyik ott dolgozó magyar feleségét. Pont egy rock and roll számot játszottak, s erre táncoltak, bár ne tették volna. Mert az egyik „túlhevült” kipörgetésnél a hölgy keze kicsúszott Ficerééből, s azzal a lendülettel a diplomata felesége elsöpört egy terített asztalt... Ficere azóta is szereti a viszkit, s ha úgy adódik, ma is a táncparkett ördöge.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!