Sport

2014.12.23. 23:00

Zsinórban másodszor kapott ki a Fehérvár AV19

Ebben a szezonban kettőből kétszer verte a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az osztrák rekordbajnokot. Harmadszorra azonban saját otthonában a Klagenfurt már nyerni tudott.

Bobory Balázs

Klagenfurt AC–Fehérvár AV19 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)
Klagenfurt, 4093 néző. Vezette: Dremelj, Piragic, Ettlmayr, Kaspar.
Klagenfurt: Tuokkola – Siklenka (1), Desantis, Lundmark, Hundertpfund, S. Geier – Furey, Reichel, Setzinger 2, Koch, M. Geier (1) – Schumnig (1), Pöck, Jacques, Pither (1), Rodman 1, Valland, Kurath, Harand 1, Ban. Vezetőedző: Doug Mason.
Fehérvár: Engstrand – Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham – Szirányi B. (1), Wehrs, Kovács Cs. 1, Bartalis (1), Marino (1) – Orbán A., Varga A., Benk, Sikorcin, Kóger – Tokaji, Hetényi P., Németh A. (1), Nemes, Magosi 1. Vezetőedző: Rob Pallin.
Kiállítások: 6+10 perc fegyelmi (Lundmark), illetve 10 perc.

Ez benne van a pakliban... Nem lehet elvárni a Fehérvár AV19-től, hogy az egész szezon során úgy hengereljen, ahogy az elmúlt hetekben tette, előfordulnak kisebb hullámvölgyek, törések.

Most éppen egy ilyennek vagyunk a tanúi, az Ördögök három napon belül két idegenbeli vereséget szenvedtek, előbb vasárnap a Znojmo, majd kedden a Klagenfurt bizonyult jobbnak Rob Pallin együttesénél.

Egészen csodálatos ajándék lett volna a csapattól karácsonyra, ha csak az egyik összecsapást behúzza, de ez most nem sikerült, így sem kell bánkódni.

A Klagenfurt kezdte jobban a karintiai találkozót, de a vendégek kontrajátéka mindvégig veszélyt hordozott magában. A KAC talált be először, a 9. percben Setzinger örülhetett. Szerencsére a fehérváriak erőfeszítéseit is siker koronázta, mégpedig lélektanilag nagyon jókor, a játékrész utolsó percében, ekkor Marino remek passzát Kovács Csaba segítette a hálóba, 1-1.

A svéd Johan Ejdepalm (kék mezben) gyakran próbálta meg támadásba dobni társait
Fotó: Molnár Artúr

Sajnos a középső harmadban jelentős előnyre tett szert az osztrák alakulat, Setzinger büntetőlövésből növelte a hazai vezetést, majd a 39. percben a szlovén Rodman létszámfórban is betalált, 3-1.

A záró periódusban a KAC taktikusan visszaállt, és zárt védekezésből vezetett ellentámadásokat, míg a Volán mindent megtett, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, de ez ezúttal nem sikerült neki. A zárás előtt két perccel már kapus nélkül rohamozott a Fehérvár, ez megbosszulta magát, Harand eldöntötte a meccset. A karácsony előtti utolsó gól azonban Magosi Bálintté lett, aki három másodperccel a dudaszó előtt kozmetikázott az eredményen, 4-2.

Az erőltetett menetben csak két nap pihenőt következik, december 26-án már a Liwest Black Wings Linz vendégeskedik Székesfehérváron, a rangadó 17.30-kor kezdődik az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!