Sport

2014.11.19. 17:25

Hétvégén kezdődik a műkorisok szezonja

Székesfehérvár - Két éve alakult újjá a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület, amelynek versenyzői a hétvégén kezdik szereplésüket a hazai és nemzetközi porondon.

Horváth László

Vasárnap, Miskolcon kerül sor az első erőpróbára, amelyen a székesfehérvári egylet hét versenyzővel képviselteti magát. A legfiatalabb a 9 esztendős Németh Petra, a leg-idősebb a 13 éves Zákány Kata, a többi sportoló, Varga Janka, Simkó Emese, Fliszár Hanna, Vendég Virág, Szabó Jázmin pedig 11 esztendős.

A szakmai munkájukat Sárközi Bettina irányítja, Sárközi Judit, valamint Zákány Eszter közreműködésével.

- A sportklubunk jó úton halad, fiataljaink az elmúlt években sokat fejlődtek - mondja Simkó Zoltán, az egyesület egyik vezetője. A városban egyre többen érdeklődnek a műkorcsolya iránt, két év alatt sikerült megdupláznunk a gyerekek létszámát. Ahogy a hokisok és a szinkronkorcsolyázók, mi is várjuk az új, úgynevezett C-pálya megnyitását. Ez számunkra is óriási segítség lenne, ha több jégidőhöz juthatna az egyesület, tovább javulhatnánk az eredményeink, hazai és nemzetközi tekintetben is. A Fehérvár AV19 hokisainak vezetőivel kimondottan jó kapcsolatot ápolunk, igyekeznek segíteni bennünket mindenben, de az egyetlen pálya miatt a lehetőségek végesek. Hetente nyolc órát lehetünk jégen, akkor lennénk sikeresebbek, ha fiatal versenyzőink ennek közel a dupláját, legalább 12-13 órát tréningezhetnének.

A 11 esztendős Varga Janka felkészülten várja az új szezont  Fotó: a szerző

A vasárnap induló szezon első erőpróbája az országos bajnokság nyitó fordulója Borsodban, amelyen a Jégmadár teljes létszámmal képviselteti magát, reményeik szerint érmekkel térnek haza..

Simkó Zoltán elmondta még, az egyesület az önkormányzat segítségével fejlesztő próba programot indított. Mozgáskoordinációs problémákkal és figyelemzavarral küzdő gyerekeket tanítanak korcsolyázni, akik elsajátítják a sportág alapjait. A projekt egyelőre öt alkalomra szól, de reményeink szerint később is folytatódik, ha az anyagi feltételeket, pályázatok útján sikerül előteremtenünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!