Sport

2014.09.07. 09:56

Öttusa vb: Litván győzelem a vegyes váltóban, a Kovács Sarolta-Demeter Bence duó a 10. helyen végzett

Az utolsó számban már érezhető volt a fáradtság, a fizikai és mentális megterhelés, így Saci és Bence két hellyel visszaesett, s végül 1455 ponttal a 10. helyet szerezték meg.

Matók János

A szám világbajnoka Litvánia (1518) lett, Nagy-Britannia (1515) és Lengyelország (1504) előtt. Ezzel a varsói vb befejeződött, versenyzőink hétfőn érkeznek haza, s következik a jól megérdemelt pihenő.

Nyolcadik helyről várják az utolsó számot Saciék

A vívásban elért 12. hely, valamint az úszás megnyerése után a lovaglással folytatódott a vegyes váltók versenye Varsóban.

A Kovács Sarolta, Demeter Bence kettős a 13. helyen végzett a harmadik tusában, amiért 286 pontot kapott. A mieink a nyolcadik helyen állnak három szám után, így ebből a pozícióból vághat majd neki a kombinált számnak.

Saci és Bence leúszta a mezőnyt

A második szám Kovács Sarolta és Demeter Bence hagyományosan erősnek mondható versenye, az úszás volt a 25 méteres, gyors medencében.

Ezt a két fehérvári sportoló  be is bizonyította, hiszen váltójuk a legjobb időt produkálva, az első helyen csapott be a célba, s ezzel 364 pontot szereztek. Mögöttük a franciák (358), és a britek (357) következtek. Két szám után 607 ponttal a britek vezetnek a litvánok (603) és a lengyelek (586) előtt. Kovácsék a 8. helyen állnak 554 egységgel a lovaglás előtt.

Fotók: Róth Tamás

A fáradtság azért érezteti hatását

A vegyes váltók világbajnoki címéért zajlik nagy küzdelem a varsói öttusa világbajnokság utolsó napján.

A magyar színeket a Volán Fehérvár két kiválósága, Kovács Sarolta és Demeter Bence képviseli, a megerőltető női-. és a férfi döntő után. Az első szám, a vívás után a 12. helyen állnak, miután 17 győztes asszó mellett 21-szer szenvedtek vereséget. Teljesítményükért 195 pontot kaptak. 21 váltó nevezett a versenyre és egyelőre a litvánok vezetnek, akik 28/10-es mutatóval zárták a vívást, amiért 250 pontot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!