Sport

2014.08.03. 17:30

Újra volt tóátúszás

Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton a 5. K&H mozdulj! velencei tóúszást. Rengetegen választották programul az eseményt, sokan tempóztak a habokban.

Bobory Balázs

Sokan aggódtak, hogy az időjárás nem lesz kegyes a sportolókhoz, és esetleg elmarad a tóátúszás.

Szerencsére szombaton elkerülték a Velencei-tó térségét a viharok, csodálatosan szikrázó napsütésben regisztrálhattak a tóátúszók, akik aztán vidáman sétáltak a vízbe a gárdonyi Sport Beachen.

Reggel 9 és délután 15 óra között folyamatosan rajtolt el az 1500-nál is több nevező, hogy megtegyék a három táv egyikét a 26 fokos vízben.

Az 500, 1500, illetve 3000 méter megtétele után voltak, akik még nem akartak rögtön kifeküdni a strandra, hanem inkább kerékpáron, illetve gyalog folytatták a sportolást. A túratriatlon résztvevői az úszást követően körbetekerték a tavat, melyet Pákozdnál még egy 7 km-es túrával is megszakítottak.

Az eseménynek otthont adó gárdonyi Sport Beach kiváló helyszínnek bizonyult, mert mind a családok, baráti társaságok megtalálhatták a számukra legjobb programot. A kísérők a kiállító sátrak között nézelődve, vagy egyszerűen a strandon napozva várhatták ismerőseiket a célba visszaérkezni.

A futanet.hu beszámolója szerint akadtak különleges pillanatok is a tóátúszáson: Kissné Szalay Erzsébetet a parton köszöntötték barátnői, elénekelve neki a Boldog születésnapot című dalt, ugyanis pont a verseny napján ünnepelte 40. születésnapját. Az eseményen való indulást meglepetésként kapta Erzsébet, és csupán reggel 7 órakor tudta meg, hogy délelőtt neki le kell úszni 3000 métert, amit kitűnően teljesített is. Ráadásul nem is egyedül úszott, hiszen lánya, Dorina is vele tartott, ő az 500 métert teljesítette. Hogy a történet még kerekebb legyen megtudtuk, hogy Dorina édesanyjával egy napon született, így ő szintén születésnapot ünnepelt, mégpedig a 13.-at.

A versenykiírásnak megfelelően délután négyig be kellett érni minden résztvevőnek, és ekkor zárult is az 5. K&H mozdulj! velencei tóúszás, amely ismét kiváló programnak bizonyult, idősebbek, fiatalok, hölgyek, urak ezúttal is élvezték a sportolás pillanatait.
Ezek is érdekelhetik