Sport

2014.08.24. 10:29

A Videoton kiütötte az MTK-t és továbbra is hibátlanul vezeti a bajnokságot

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában az éllovas Videoton FC az ötödik győzelmét szerette volna megszerezni hazai környezetben az MTK ellen.

Bobory Balázs

Videoton FC–MTK Budapest 5:0 (3:0).
Sóstói Stadion, 3000 néző. Vezette: Farkas (Berettyán, Takács).
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Simon Á., Sándor (Feczesin, 64.) – Gyurcsó, Kovács I. (Trebotic, 46.), Oliveira (Álvarez, 78.)– Nikolics N. Vezetőedző: Joan Carrillo.
MTK: Hegedűs – Nagy T., Vukmír, Kálnoki Kis, Hidvégi – Pölöskei, Vass Á. – Bese (Vass P.), Kanta J., Horváth Zs. – Tamayo (Frank, 73.). Vezetőedző: Garami József.

Egész nap szakadatlanul esett az eső Székesfehérváron, talán ez is visszatartott sok szurkolót attól, hogy élőben nézze meg az 5. forduló rangadóját, maradt nekik a fotel és a televízió-közvetítés.

Akik időben kiértek Sóstóra, azok előbb az előző fordulóban 100. NB I-es gólját meglövő Nikolics Nemanját ünnepelhették, majd a 250. élvonalbeli mérkőzésén pályára lépő Sándor Györgyöt – mindketten egy-egy Vidi-dresszt vehettek át Burcsa Győző klubigazgatótól, illetve Balogh Attila ügyvezetőtől.

Az ünnepi pillanatok pedig az összecsapás kezdete után is folytatódtak. A második perc elején Juhász remek labdát dobott ki jobbra Gyurcsónak, aki a labdaátvétel után máris lefutotta Vukmírt, centerezése egy védőről Kovács elé csorgott, aki 10 méterről nem hibázott, 1:0. A show szinte rögtön folytatódhatott volna, ezúttal Oliveira robogott el a bal oldalon, beadását a hosszú oldalon érkező Gyurcsó a kapufára rúgta, a kipattanóra Sándor érkezett, de a vert helyzetben lévő Hegedűst találta el. Sebaj, ment tovább a verkli, a 12. percben Oliveira pazar labdával ugratta ki a jobbról keresztbe induló Gyurcsót, aki 12 méterről ballal a jobb alsó sarokba belsőzött, 2:0.

Teljesen lefagyott az MTK, a Vidi kontrollálta a meccset, úgy tűnt, idejekorán eldőlt a rangadó. Főleg azután, hogy a 27. percben Sándor parádés passzt adott a védők között megbújó Kovácsnak, aki egy nagyszerű labdaátvétel után 9 méterről a kapu jobb oldalába külsőzött, 3:0. A szurkolók hálásak voltak a magyar pályán ritkán látható lendületes, ötletes támadójátékért, no meg persze a gólokért, a vezetésért. A Vidi látványosan, pontosan kombinált az MTK kapuja előtt, jó volt nézni a fehérváriak futballját. Nem véletlen, hogy az első félidőt követően csupa mosolygós arcot lehetett látni a tribünön, a drukkerek elégedetten nyugtázták, hogy a Videoton varázslatos változáson esett át és újra szórakoztat.

A második játékrészre érthetően lankadt valamennyire a a koncentráció, de így is sok szép jelenet akadt. No meg persze ez a mérkőzés sem múlhatott el Nikolics-gól nélkül, az 54. percben Gyurcsó szögletét követően Juhász fejelt a hosszú sarok felé, a berobbanó gólkirály pedig a gólvonalról a hálóba segítette a labdát, 4:0. A jelenet nem sokkal később megismétlődhetett volna, ezúttal Simon bólintott, ám a labda kipattant a találatra éhes Nikolicsról. A hajrában az MTK is mutatott valamit, előbb Szolnoki mentett nagy ziccerben Frank elől, majd Horváth Zsolt lőtt hatalmas kapufát.

Ötször láttunk ehhez hasonló jelenetet. A negyedik gól után Nikolics, Juhász és Sándor ölelkezett (fotó: vidi.hu)

Ezen az estén azonban nem kaphatott gólt a gálázó Videoton, még az utolsó pillanatokra is maradt látvány, Gyurcsó jobbról passzolt középre, Feczesin Róbert pedig sarokkal húzta négy méterről a kapuba a labdát, 5:0, ez volt az Olaszországból hazatérő center első bajnoki gólja piros-kékben.

A Videoton lefocizta ezen az estén az MTK-t, a győzelem továbbrepítheti a fehérváriakat, akik az eddigi öt fordulóban a maximális 15 pontot begyűjtötték és a gólkülönbségük is imponáló. Csodálkozunk azon, hogy a srácoknak tiszteletkört kellett sétálniuk a lefújás után? Nem, az ünnephez csak jó foci kell és győztes mentalitás. Mindkettőt láttuk...

Ezek is érdekelhetik