Sport

2014.07.03. 10:14

Öttusa Európa-bajnokság: Marosi Ádám sérülés miatt nem indul (frissítve)

Sajtótájékoztatót tartott a július 10-én kezdődő székesfehérvári felnőtt öttusa Európa-bajnokság szervezőbizottsága, ahol elhangzott, hogy az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám sérülés miatt kihagyja az Eb-t. Ahol a 4-4 fős magyar magyar férfi és női válogatott 5 tagja fehérvári sportoló.

Matók János

Mondhatni, a „legütősebb” kijelentés Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitánytól hangzott el, amikor kijelentette: „Van két rossz hírem. Igaz, az már korábban tudott volt, hogy a női csapatból betegsége miatt Földházi Zsófia kimarad, így Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, és Réti Kamilla alkotja a magyar válogatott, míg Slett Emese egyéni induló lesz. Sajnos a fiúk sem maradnak ki a rosszból, miután Marosi Ádám két hete megsérült, így ő sem indul el az Eb-n, mert egy esetleges rásérülés veszélyeztetné a világbajnoki részvételét. Ám azt gondolom, a csapat így is erősnek mondható, hiszen Demeter Bence, Kasza Róbert és Tibolya Péter alkotja, míg az egyéni induló itt Demeter Gergely lesz.”

Gyorsan tegyük hozzá: a fenti névsor azt jelenti, hogy a nyolc magyar résztvevőből öten (Kovács, Alekszejev, Slett és a Demeter fivérek) a fehérvári színeket képviselik. A kapitány ezt még azzal tetézte meg, hogy a mixben (vegyes váltó), ha semmi sem jön közbe, a Kovács Saci, Demeter Bence duót indítja el. Amúgy a Magyar Öttusa Szövetség vezetői, Réczei Géza elnök, és Simóka Beáta alelnök, egyben a szervezőbizottság elnöke, nem győzték hangsúlyozni köszönetüket Székesfehérvár városának, és a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának a rendezésért. Ahogy Réczei mondta:

„Egy vidám és boldog elnököt láthatnak, mert Fehérvárral kapcsolatban egy szó jut az eszembe: példaértékű! A profizmus utat tört magának az Eb előkészületeiben. Kívánom, hogy legyünk gazdagok érmekben, s legyen aranyunk.” Simóka csatlakozott az előtte szólóhoz, s mint mondta:

„Fehérvár biztos, hogy jó házigazdája lesz egy világszínvonalú Európa-bajnokságnak. Mely a sportág történetében új rekordot jelent, hiszen 23 ország 106 öttusázója rajtol majd el.”Az önkormányzatot képviselő Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok büszkén mondhatta el, miután az öttusa Eb közvetlenül az atlétikai Gyulai Memoriált követi a Bregyó közi sportcentrumban, a labdarúgó világbajnokság mellett, a jövő héten Fehérvárra fókuszál majd a nemzetközi sportvilág. A tájékoztatón elhangzott, hogy az érdeklődők belépődíj nélkül láthatják az Eb-t. A családokra, a gyerekekre is gondoltak a szervezők, akik egy öttusa kalandparkot is kialakítottak a Bregyóban. Ami a gépjárművel érkező nézőket illeti, a Kereszttöltés utca fe-lől érkezve, a sportcentrum mögötti kiserdőben kialakított helyen parkolhatnak. A támogatók nevében Papp Dénes abbéli reményét fejezte ki, ismerve Sacit és Bencét, sok örömöt okozhatnak majd az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!