Sport

2014.07.31. 14:00

A csákvári Imrik László nem izgult és berúgta a Hannover ellen a tizenegyest

Csákvár - Szerdán bravúros, 1-1-es döntetlent ért el Ausztriában, a német Bundesligában szereplő Hannover 96 ellen a magyar NB II-es labdarúgó-bajnokság újonca, az Aqvital FC Csákvár.

Bobory Balázs

A mérkőzésről készült összefoglalóban azért látható, hogy a hannoveriek rengeteg ziccert puskáztak el, az első félidőben kihagytak egy büntetőt is, és akadt olyan eset, amikor csatáruk, a brazil Joselu három méterről az üres kapu fölé lőtt.

Persze nem szabad kisebbíteni a magyar másodosztályú alakulat érdemeit, nem áll olyan jól a magyar labdarúgás, hogy egy ilyen eredményt – még ha edzőmérkőzésen született is – ne süvegelnénk meg.

Jellemző jelenet: Gelei kapus egyik védése a sok közül. Fotó: Greuther Szandra

– Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de szerettük volna megnehezíteni a németek dolgát, akiknél válogatottak sora lépett pályára – mondta Imrik László, aki a csákváriak gólját szerezte tizenegyesből a 69. percben. – Az előjelek nem voltak jók, hiszen az M7-es autópályán baleset miatt vesztegeltünk, így az előzetesen számított három helyett öt órát töltöttünk buszon, éppen csak beestünk az összecsapásra, kevesen tudtak masszíroztatni.

Az első félidő nem is sikerült jól, sorra dolgozta ki a helyzeteket a Hannover, de ki is hagyta őket, Gelei kapus is remek napot fogott ki.

– Igen, tompábbak voltunk a meccs első szakaszában, túl nagy területeket adtunk a németeknek, akik néhány érintős játékkal, mélységi felfutásokkal gyakran kerültek a kapunk elé – folytatta Imrik. – Szerencsére a második félidőre valamennyire stabilizálni tudtuk a védekezésünket, szűkebb területen védekeztünk, és már az ellenfél térfelén letámadtunk, ez már kevésbé ízlett a Hannovernek. A labdabirtoklásban persze jobbak voltak, és valljuk be, a meccs összképe alapján akár több góllal is nyerhettek volna.

Ami biztos: a csákváriak sokat profitálhatnak ebből a mérkőzésből, saját bőrükön tapasztalták meg, milyen futballt játszanak a világ egyik legerősebb bajnokságában.

– A németek gondolkodásban voltak iszonyú gyorsak. Védekezésben pillanatok alatt tolódtak, mindenki tudta a feladatát, mentálisan is erősnek tűntek. A meccs végén vezetőedzőnk, Bognár György annyit mondott, hogy sok ilyen mérkőzést kellene játszani magyar labdarúgóknak, hogy előrelépjenek. A tréner saját játékospályafutásából a franciaországi légióskodást idézte fel, amikor kikerült, kellett két-három hónap, hogy felvegye a ritmust, aztán mikor hazajött, azt mondták rá, milyen gyors lett, pedig csak gondolkodásban, mentálisan lépett előre.

Imrik László tizenegyesgóljáról szerényen nem beszélt hosszan, mindössze annyit árult el, nem izgult, mikor letette a labdát. Utóbb kiderült, gólja döntetlent ért egy Bundesliga-csapat ellen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!