Sport

2014.06.18. 15:20

A fehérvári sportolók szorgalmasan készülnek a júliusi viadalra

Tata - Zsúfolásig megtelt sportolókkal az edzőtábor, atléták, bunyósok, birkózók és öttusázók készülnek az előttük álló versenyekre. Közöttük a Volán Fehérvár és az Alba Öttusa SE sportolói, akik a júliusi Európa-bajnokságon szerepelnek.

Matók János

Van, aki már kora reggel elkezdi a penzumot, hogy minél jobban, és hasznosabban eltöltse az időt. A Volán Fehérvár öttusázói Kovács Sarolta, Slett Emese, Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence és Málits István a kiegészítő, a test ellazulását segítendő kondiedzéssel kezdenek, miközben Demeter József edző figyeli őket. Persze, nem is kell különösebben vizslatni őket, hiszen a sportolók nagyon jól tudják: ha lazítanának, azzal csak magukkal csesznének ki.

Kovács Sarolta befejezte a kiegészítő, a lazulást elősegítendő konditermi edzést, aztán a tűző napsütésben várta a futás (Fotó: Koppán Viktor)

- Három hétig tart a tatai edzőtábor, itt készülünk fel a júliusi székesfehérvári Európa-bajnokságra - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. Ez a hét még a ráhangolódás jegyében zajlik, de ez persze nem azt jelenti, hogy bárki is lazítana. Jövő héttől már itt lesz Tatán a vívóválogatott, ami azt jelenti, hogy a párbajtőrözőkkel együtt készülhetnek két hétig a versenyzőink, s ez sokat számít. Szintén a jövő héten, az edzőtáborban felállítják a komplex lőteret, így ebben a tekintetben is megfelelően készülhetünk az Eb-re. Ahol az is előfordulhat, hogy a mix, vagyis a vegyes váltóban fehérvári duó képviseli a magyarokat. de minden majd az egyéni eredményektől függ.


Kérdésemre a kapitány elmondta, hogy a férfi válogatott Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter és Demeter Bence kimondottan erős, s bízik a jó szereplésben. A nőknél kissé bonyolult a helyzet, hiszen Földházi Zsófia betegsége miatt kiesett, nem állhat rajthoz. Az biztos, hogy Kovács Sarolta, és az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara csapattag lesz. A harmadik öttusázó személye a jövő héten dől majd el, az angol bajnokságon, ahol válogatóznak a lányok. Ez Slett Emesét, és a fővárosi Réti Kamillát érinti, amelyikük jobban teljesít, az csapattag lesz, a másikuk pedig egyéni induló. Angliába többen is elutaznak, így Harangozó Bence, Demeter Gergely, Málits István is bizonyíthat, míg Alekszejevnek a formába hozáshoz jó a viadal.

A Volán Fehérvár öttusázói (felső sor, balról jobbra Demeter Gergely, Málits István, Demeter bence, Harangozó Bence, alul Kovács Sarolta, Slett Emese) a konditeremben is lazítottak (Fotó: Koppán Viktor)

Remélhetőleg addig semmi sem borítja fel a programot, mert erre volt már példa:

- Budapesten, a Nemzeti Lovardában van a lovasedzés, ott voltunk kedden reggel, majd terveink szerint a fővárosban lett volna az úszás is, de vissza kellett jönnünk Tatára, mert megjelent a Magyar Antidopping Csoport, s ezért meg kellett változtatnunk a programunkat. Két versenyzőnket, pont a fiaimat, Bencét és Gerit jelölték ki vizsgálatra - mondta Demeter József.

Amikor rákérdeztem a fivérekre, mosolyogva emlékeztek vissza a vizsgálatra, ahogy említették, számukra nem okozott különösebb nehézséget a minta szolgáltatása, hiszen többször volt már ilyenben részük.

De mosolygott Kovács Saci is, aki már teljesen felgyógyult korábbi betegségéből.

- A Világkupa-döntő előtt fájt egy kicsit a torkom, ezért orvoshoz fordultam. Kiderült, hogy azért komolyabb a dolog, ugyanis volt egy tályog rajta. Akkor nem tudták eldönteni, hogy kiszedjék, vagy sem, aztán szerencsére visszahúzódott, de később azért meg kell majd műteni. Viszont a felkészülésemből kimaradt egy hét, ami a futás szempontjából nem volt jó, de a többi számban hamar visszaálltam. Most teljes erőből készülök az Eb-re itt Tatán, ahol szeretek, szinte ez a második otthonom.

Az nem vitás, hogy Saci és Demeter Bence is egyaránt éremért harcol majd az Eb-n, hiszen hazai pályán és közönség előtt szerepelnek.

Az Alba Öttusa SE kiválósága, Alekszejev Tamara jövő héten az angol bajnokságban a formába lendülést tartja szem előtt ( Fotó: Koppán Viktor)

Az Alba Öttusa SE versenyzői Mészöly Gábor és Komlódy Zsolt edzők irányításával dolgoznak Tatán. Akár a volánosok akik szintén nagyobb létszámban vannak jelen az elkövetkezendő viadalokra készülnek, illetve a felnőtt válogatottak munkáját segítik. Így klubtársukat, Tamarát, aki nagyon elszánt.

- Angliában számomra a vívás és a lövészet lesz a hangsúlyos, azokra fektetek nagyobb energiát, a futást és az úszást egy kicsit visszaveszem, hogy maradjon erőm az Európa-bajnokságra. Ahol nagyon szeretnék az első tíz közé bekerülni. Remélem, hogy a lövészetem jobban sikerül, mint a kecskeméti Világkupán. Ennek érdekében most minden nap lövök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!