Sport

2014.04.17. 19:05

Az U18-as jégkorong-válogatott feljebb lépett

Csütörtökön a japánokkal játszott a 18 éven aluli hokis válogatott a fehérvári Divizió1/B-s világbajnokságon. A mieink 8-4-re győztek és feljutást ünnepelhetnek.

Horog László

A sógorok sokat segítettek azzal szerda este, hogy 4-1-re verték a veretlen japánokat.A mieink által előzőleg nagyon elporolt osztrákok sikere azt jelentette, reménységeink már csütörtökön bebiztosíthatják az első helyet, azaz a feljutást a székesfehérvári, U18-as, Divizió1/B-s világbajnokságon. A korábbi versenynapokon a mieink remekeltek, az osztrákok mellett magabiztosan verték a szlovénokat, majd szerdán délután a lengyeleket is, utóbbiakat egészen elképesztő magabiztossággal, 11-0-ra porolták el.

– Akár két góllal ki is kaphatunk a távol-keletiektől, igaz, akkor szombaton meg kell vernünk az ukránokat. De szerintem megverjük az ázsiaiakat, aztán már nem kell számolgatnunk és figyelnünk a többiekre” – adott gyors helyzetjelentést a torna végkimeneteléről a Japán elleni, csütörtök délutáni derbit megelőzően Kercsó Árpád, a válogatottba 9 játékost delegáló Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia vezetőedzője.

Villámrajtot vettek a villámléptű japánok a mieink – Arany – Láday, Garat, Szabó K., Erdély, Galló – Stipsicz, Szabó B., Kiss Zs., Keresztury, Gáspár – Szaller, Herner, Vizi, Mazzag, Vokla – Jászai, Szabad, Kovács A., Terbócz, Egyed –, a második percben Degucsi lépett ki és lőtt a hálóba (0-1). Szerencsére gyorsan jöttek a magyar helyzetek és kisvártatva együttesünk legjobbja, Erdély Csanád – emberelőnyben, közelről leadott – lövése utat talált a kapuba 1-1. Aztán Galló passzát Keresztury küldte a ketrecbe (2-1), azonban a harmad zárása előtt Umemura egalizált, 2-2.

A középső harmadot Ishida kiállítása nyitotta, aztán Vizi lövését védte Isobe, ám a folytatásban már tehetetlennek bizonyult: Szabó Krisztián fineszes passzát Erdély váltotta gólra, 3-2. Galló szólója is sikerrel zárult (4-2), sőt, a harmad zárása előtt Galló újra beköszönt, 5-2.

A szünetben a japánok kapust cseréltek, Kaneko érkezett a ketrec elé, akit sokáig nem sikerült felavatni. Izumi szépített (5-3), de a vendégek öröme nem tartott sokáig, Vokla korongját Mazzag a hálóba küldte, 6-3. Megint jött Izumi, de erre is azonnal volt válasz, Kiss Zsombor révén, a végeredményt pedig a dudaszó előtti másodpercekben Galló Vilmos állította be, 8-4. Magabiztos győzelmükkel fiataljaink feljutottak a világ legjobb 16 együttese közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!