Sport

2014.04.16. 14:05

Újabb párbajtőr érmek a páston

A 4. Érd Kupán szerepeltek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE vívói.

Matók János

Érden a negyedik alkalommal rendeztek egyéni versenyt újonc, kadet, és felnőtt korcsoportokban női és férfi párbajtőrben, valamint női és férfi felnőtt csapatverseny is megrendezésre került.

Az újonc korosztályban a lányoknál Török Karola, Tóth Zsófia, Vitéz Kata, Demény Kata, Demény Réka és Németh Vera, míg a fiúknál Szücs Dániel, Zarándok Levente, Lakatos Domonkos, Lakatos Levente, Ölvedy Csanád és Magyar István képviselte a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesületet. A lányoknál és a fiúknál is éremmel térhettek haza a versenyzők, Török Karola beverekedte magát a nyolcas döntőbe ahol végül a döntő nyolcadik helyén végzett, Tóth a 16., Vitéz a 12., Demény Réka a 15. helyen fjezte be a versenyt, a többiek nem jutottak a legjobb 16 közé. A fiúknál Szücs Dánielnek a nyolcas döntőben jobban sikerült a versenyzés, ő a négy közé, majd a nagydöntőbe került és ezüstérmet szerzett, de ismét a Honvéd versenyzőjétől Hosszú Dánieltől kapott ki. A harmadik Kurucz Balázs a PTE-PEAC versenyzője lett. Aznap rendezték meg a felnőttek versenyét is ahol az 54 fős férfi felnőtt mezőnyben rajthoz állt Mórocz Balázs a fehérváriak junior korosztályú versenyzője is. Jól teljesített a nap folyamán és a nyolcas döntőbe került, ahol a négy közé kerülésért megállj parancsolt neki a debreceni Serra Bendegúz, aki végül a harmadik lett. Mórocz a döntő nyolcadik helyét szerezte meg, a versenyt Tardi Ottó nyerte román színekben, a BVSC versenyzője, Györgyi Levente előtt.

Másnap került sor a kadetok versenyére és a felnőtt csapatversenyekre, ahol a fehérváriak „csikó” csapata is elindult. Előbb kadet versenyben mérték meg magukat, ahol Török Karola előző napi jó teljesítményét megismételve ismét a nyolcas döntőbe került ahol a hetedik helyet szerezte meg és ismét érmet szerzett. Tóth Zsófia gyerek korcsoportos versenyző létére éppen lemaradt a döntőről, ő 10. lett, míg Kovács Flóra a 15. helyen fejezte be a napot. A fiúknál Zarándok Levente a 16 közé verekedte magát, de onnan nem sikerült a továbblépés, míg Szücsnek a 16 közé kerülés sem sikerült. A délután egy kis pihenővel, a kadet versenyen résztvevők kiegészülve Mórocz Balázzsal elindultak a felnőtt csapatversenyen is. A férfiak sorsolása annak ellenére, hogy az ötödik helyen álltak, nem volt kedvező, mert a Vasas első csapatával kerültek össze és simán kikaptak, így nem jutottak a legjobb8 közé, s a helyosztón a 9. helyet szerezték meg. A lányoknak nagyobb szerencséjük volt, ők a nyolc közé verekedték magukat, de a négy közé már nekik sem sikerült a továbblépés, végül a hatodik helyen zártak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!