Sport

2014.04.27. 18:55

Táncvarázs a Köfém csarnok parkettjén

Két első-, három második-, és három harmadik helyet szereztek Székesfehérvár versenytáncosai a hazai rendezésű Lászlóvill Kupa Felnőtt-Ifjúsági Standard, Junior Tíztánc Ranglista versenyen.

Ferencz Balázs

A Köfém Sportcsarnok parkettjén az összhang, a lendület, a makulátlan küllem, a kifinomult mozdulatok tökéletessége versengett a Laguna KTSE által immár hagyományosan megrendezett rangos táncversenyen. A magyar bajnokságok után a hétvégi volt a második alkalom, hogy Ranglistaversenynek adhatott otthont Székesfehérvár. A Lászlóvill Kupán 260 pár hódolt a tánc varázsának.

A Laguna táncosai közül Junior E Standardban, és Latinban is egyaránt 4. lett Szobol Zsolt és Nemes Alexa párosa.

A Felicita KTSE versenyzőpárosai több kategóriában is dobogóra állhattak. Junior E Stand.-ban Erdész Patrik és Gyöpös Laura 2. lett, ugyanez a páros a Latinban a 7. helyen zárt. Junior II D Stand.-ban Mózer Adrián és Sebesi Daniella 2., Latinban az első helyezett lett. Németh Boldizsár és Pánczél Nóra ugyanezekben a kategóriákban az 5., illetve a 3. helyen végzett. Ifjúsági E Latinban Füredi Bálint és Orosz Flóra táncát a 3. helyre pontozta a zsűri, ugyanitt Erdész Krisztián és Páble Nóra 5. lett. Felnőtt E St.-ban a Füredi/Orosz pár 2. lett, az Erdész/Páble kettős a 4. Felnőtt D St.-ban Bagonyi Áron Csala Rebekával az első helyre táncolt, ugyanitt Szigethy Norbert és Simon Judit a 4. lett. Felnőtt D Latinban a Bagonyi/Csala páros 3., a Ficza Kristóf/Várszegi Viktória kettős a 4. lett. A fehérvári verseny királykategóriáját, a Felnőtt-Ifjúsági St. Ranglistát a Hegyes Bertalan/Kis Violetta (Szilver) alkotta pár nyerte, a Felicitás Saláta József és Somfalvi Beáta a 23 indulóból a 14. helyen végzett.

„Amit vártunk, azt teljesítették a táncosok. – mondta Szijjártó Krisztina, aki pontozóbíró is volt a viadalon. – Ha nincs összhangban egy páros a zenével, akkor már nincs tovább. Ezt követően jönnek a vonalak, a tartás, és ha még van mit keresni, mert hasonlóak a párok, akkor figyelem a lábmunkát, a ritmikát, a hangulatot.”A verseny hangulata terén nem volt hiba. A versenytánc népszerűsége hullámzó ugyan Magyarországon, de a gyarapodó műhelyek bizakodásra adhatnak okot a sportág berkein belül.

„Az előző öt-hat évben visszaesés volt a létszámban is, most azonban több városban is egyre többen kezdenek el versenytánccal foglalkozni. – érzékeltette a versenytánc hazai helyzetét Szilner Tibor. – A tömegbázisok hozhatják az újabb eredményeket, és újból felfelé ívelhet ennek a nagyon szép sportágnak a népszerűsége Magyarországon, és a városunkban is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!