Sport

2014.04.03. 11:57

Örömfutás Vérteskozmán, nemcsak profiknak

Igazi sikertörténet tanúi voltak azok, akik elindultak az immár kilencedik alkalommal megrendezett Vérteskozma Rock 'n Roll Futáson.

Káldor András

Ez a verseny a szó legszorosabb értelmében kinőtte magát, évek óta nagy létszámmal rendezi meg Kaufer Tamás, aki megszállott hosszútávfutóként találta ki ezt a kikapcsolódásnak, és sportnak egyaránt nagyszerű kezdeményezést.

A Székesfehérvártól 25 kilométerre, Zámoly, és Gánt után, a Majki-tavak előtt csodálatos környezetben található helyszínen a főszervező elsődleges célja az volt, hogy a diák, szülő, és a tanár egymásra találjon, méghozzá a sport, a futás segítségével.

– Szembesülnünk kellett azzal, hogy az elmúlt évek alatt végzett kemény, és minőségi munkánk hatására az előnevezések magas létszámot sejtettek. Már három nappal a megmérettetés előtt le kellett ezt állítanunk, és a verseny napján is minimális számban fogadtunk el jelentkezéseket. Erre azért volt szükség, mert fontos kritérium a természetvédelmi táj megőrzése. – tudtuk meg.

Három távon, 15, 5, és 1 kilométeren indulhattak a vállalkozó kedvűek, akik között rengeteg volt a gyerek. Ennek azért volt rendkívüli jelentősége, mert más versenyekkel ellentétben ide tényleg várták a tíz esztendő alatti indulókat, nem véletlen, hogy közel százan toporogtak a rajtnál.

(Fotó: amatőr felvétel)

- Felfigyelt ránk a Pipacs Táborok vezetősége, akik a Bakonyban és a Vértesben több tábort tartanak. Tudják azt, hogy a gyerekek az első számú célközönségünk, így a tavalyi próbatábor után idén már hivatalosan elindul az általános iskolák alsósai számára Vérteskozma Pipacs Tábor, amely június 30-július 4-ig komplex programot adva, a sportot és túrázást foglalja magába, több ismert sportoló részvételével.

Természetesen azon versenyzők is fontosak a szervezőknek, akik most kezdtek el futni – akadt belőlük jó néhány ezúttal is – idősebbek, és fiatalabbak egyaránt.

– Ez nagyon jó, mert nemcsak azok voltak ott a rajtnál, akikkel már évek óta találkozhattunk, hanem megpróbáltuk azt a réteget is bevonni, akiknek az életéből hiányzott a sport. Nagyon büszke vagyok arra, hogy most volt a legtöbb amatőr induló! – hangsúlyozta Kaufer. Idén harmadszor nyert 15 km-en, és abszolút első lett Berec Lajos, aki 50:02-el  teljesítette a távot, egy perccel elmaradva a tavaly felállított pályacsúcsától. A nőknél Varró Katalin végzett az élen, míg 5 km-en Nagy Richárd, és Lauf Kinga győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!