Sport

2014.04.22. 11:15

Leitner Zsófia a magyar válogatott tagja

A legutóbbi versenyeken a Móri Úszó Egyesület fiataljai eredményesen szerepeltek. A klub büszkesége, Leitner Zsófia korosztályos magyar válogatott lett.

Matók János

– Egyesületünk életében egy igen fontos állomáshoz érkeztünk, Leitner Zsófia a magyar válogatott címereres melegítőjét húzhatta magára a 35. Arany Üst nemzetközi úszóversenyen, és igen szép eredményekkel mutatkozott be a címeres mezben – büszkélkedett Molnár Mihály, a Móri Úszó Egyesület elnöke.

Nem véletlenül, hiszen Zsófi 100 méter mellúszásban ezüst-, 100 méter gyorson és 200 méter vegyesen egyaránt bronzérmes lett, amíg 100 pillangón a 4., 200 pillangón pedig az 5. helyen végzett. De tagja volt a 4x100 m gyorsváltónak is, mellyel a első helyen csaptak célba.

Kiss László szövetségi kapitány gratulál Leitner Zsófiának. Fotó: MÚSZE

Eredményei alapján meghívást kapott a csehországi Pardubiceban megrendezésre kerülő nemzetközi versenyre, ahol ugyancsak a magyar válogatott színeiben fog versenyezni, előtte pedig a válogatott kecskeméti edzőtáborában készül.

– Ez egy óriási eredmény egyesületünk és Mór életében is, hiszen kineveltünk ebből a kis móri uszodából egy válogatott úszót. Elindítottuk azon az úton, amelyet kitűztünk magunk elé, és a mottónk is lett: óvodától az olimpiáig, olimpikont Mórnak! Legyen ez mottó a fő motivációnk és a fő hajtóerőnk, nekünk és Mór városának is – mondta határozottan Molnár Mihály, aki az elnöki funkció mellett edzőként is dolgozik.

A klub versenyzői több viadalon is rajthoz álltak. A bajai nemzetközi (szerb, horvát és német úszók is résztvettek) EMEL Kupán elért eredmények, Remport Dorka: 50 m pillangó 2. hely, 100 m gyors 2. hely, 100 m vegyes 2. hely, Krausz Ernő: 100 mell 1. hely,  100 gyors 2. hely, 100 m vegyes 1. hely. Győrben 250 versenyző részvételével zajlott a hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Vidra Kupa. A móriak szépen helytálltak, az eredményeik, Remport Csanád: 25 m pillangó 2. hely, 25 m mell 1. hely, 25 m gyors 1. hely, 100 m vegyes 1. hely, Turi Dániel: 25 m pillangó 3. hely, 100 m vegyes 2. hely, Bartha Barnabás 25 m mell 3. hely.

A versenyen megjelent a Győri Úszó SE Európa-bajnok csillaga, Jakabos Zsuzsanna is, a fiatal versenyzők legnagyobb örömére a II. szakasz első versenyszámánál indítóbíróként segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!