Sport

2014.02.24. 14:50

Sakk: közel százan a megyei egyéni döntőn

Dunaújváros - A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola adott otthont a hétvégén a sakkozók megyei egyéni diákolimpiai versenyeinek. Ezúttal külön országos döntőt rendeznek az értékszámmal rendelkező igazolt versenyzők, és az értékszámmal nem rendelkező amatőr sakkozók számára

Matók János

A két kategóriában összesen 97 gyerek ült asztalhoz, hogy eldöntse a megyei bajnoki címeket, valamint a továbbjutást. Az amatőr versenyzők 6-6 fiú és lány diákolimpiai korcsoportjában a korábbiaknál jobban megoszlottak a győzelmek a megye települései között, ezúttal 5 település iskoláinak diákjai vihettek haza aranyérmet. 4 aranyat szereztek a dunaújvárosiak, 3-3 győzelmet a székesfehérváriak és a móriak, és 1-1 győzelmet Bicske és Velence. A legeredményesebb iskola a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola lett, mindhárom móri aranyérmet ők vihették haza.

Az értékszámmal rendelkező versenyzők közvetlenül indulhatnak az országos döntőn, így számukra a tét a megyei bajnoki cím volt. Ebben a kategóriában a dunaújvárosiak fölénye érvényesült, összesen 7 aranyérmet szereztek, míg 2 győzelem jutott a fehérváriaknak.

Győztesek, amatőr I. kcs.: Szabó Lili (Németh, Székesfehérvár) és Szoboszlai Csongor (Petőfi, Dunaújváros). II. kcs.: Lukács Anna (Móricz, Dunaújváros) és Karkó Bálint (Csokonai, Bicske). III. kcs.: Ludik Ágnes (Petőfi, Dunaújváros) és Merkatz Dávid (Zimmermann, Mór). IV. kcs.: Bernáth Lilla (Zimmermann, Mór) és Szűcs Adrián (Zimmermann, Mór). V. kcs.: Simon Noémi (Belvárosi, Székesfehérvár) és Marton Szabolcs (Vörösmarty Szki, Székesfehérvár). VI. kcs.: Borbély Gabriella (Rudas, Dunaújváros) és Kelemen Krisztián (Entz, Velence). Értékszámos II. kcs.: Kratzmajer Ákos (Petőfi, Dunaújváros). III. kcs.: Radics Nóra (Vasvári, Dunaújváros) és Ambrus Bence (Vasvári, Dunaújváros). IV. kcs.: Szücs Edina (Kodolányi, Székesfehérvár) és Madarász Ákos (Vasvári Gimn., Székesfehérvár). V. kcs.: Katona Enikő (Rudas, Dunaújváros) és Váradi Benedek (Dunaferr, Dunaújváros). VI. kcs.: Katona Ivett (Rudas, Dunaújváros) és Németh Gergely (Széchenyi, Dunaújváros).

Szabó nagymester húga, Szabó Lili is első helyen végzett  (Fotó: Szabó István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!