Sport

2014.02.23. 15:00

Emléktorna - A felnőttek, az U16 és az öregfiúk fociztak

Tizenhat csapat részvételével került megrendezésre szombaton a Kiss Lajos és Mezővári József Emléknap és Emléktorna a Sóstói Stadionban. A nagypályás futballtorna a Videoton Baráti Kör és a Dunafém-Maroshegy szervezésében jött létre.

Krebsz András

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Emléktornára kilátogatókat családias, baráti légkör fogadta a stadion műfüves pályáin és a csarnokban. A felnőtt kupán hat együttes indult, a végeredmény: 1. Videoton FC U21, 2. Tamási, 3. Várpalota, 4. Dunafém-Maroshegy, 5. Pusztaszabolcs, 6. Videoton BKE.

A döntőben a fiatal fehérváriak 4-1-re győzték le a Tolna megyeieket, a gólkirály Sejben Attila (Videoton U21), a legjobb mezőnyjátékos Andrási Zoltán (Dunafém-Maroshegy) lett. Az U16-os tornán négy csapat mérte össze az erejét, a serleget a Videoton hódította el, megelőzve a Dunafém-Maroshegy, a Videoton BKE, és a Pusztaszabolcs együtteseit.

Az öregfiúk kupának hat baráti társaság vágott neki, a végeredmény: 1. Videoton FC 90-es évek UP, 2. Várpalotai BSK, 3. Dunafém-Maroshegy SE, 4. Videoton FC edzők, 5. VÁLASZ FCF, 6. Videoton BKE 2006-09. A legjobb játékos díját Dvéri Zsolt érdemelt ki (Vidi 90 UP). A résztvevők egy sportbaráti vacsora keretében búcsúztatták az Emléknapot a Stadionban.

– A Mezővári József Emléktornát idén kibővítettük, hiszen a két sportember nagyon jó barát volt, ráadásul Lajos bácsi a Videotonon kívül Maroshegyen is foglalkozott fiatalokkal, nagyon sok jó futballistát nevelt ki, Fehérvárnak több NB I-es labdarúgót is adott. A lebonyolításban köszönetet kell mondanunk a Puskás Akadémiának és a fehérvári önkormányzatnak is. Jövőre ugyanezt a hagyományt szeretnénk folytatni – mondta Mezővári Balázs, a Dunafém-Maroshegy Sportegyesület elnöke, a megyében és az országban egyaránt jól ismert Mezővári József fia.

– Mind a két kitűnő sportembernek volt kötődése az egyesületekhez. A Baráti Kör életében meghatározó szerepet töltött be Lajos bácsi, ezért gondoltuk azt, hogy róla is megemlékeznénk. A két egyesület jó viszonya miatt jöhetett létre a közös Emléknap. Ennek példamutatónak kell lennie a többi sportegyesület számára, az összefogás szempontjából. Ezt a kezdeményezést hagyományteremtő szándékkal indítottuk el. Közel kétszázan fociztak ma Sóstón, itt voltak az egykori barátaik, játékostársaik is – tette hozzá Juhász László, a Videoton FCF Barátoi Kör Egyesület elnöke.

– Sikeresnek mondható a mai torna. Sok fiatalt ki tudtam próbálni, akik közül többen a bajnokságban is szerepet fognak kapni – értékelt Viktor Ferenc, a megye I-es bajnokságban szereplő Dunafém-Maroshegy edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!