Sport

2014.01.11. 13:19

Soha rosszabb évet!

Bár már „belaktuk” az újesztendőt, de még e napokban éljük a közelmúlt számadása, és az újratervezés idejét egyaránt.

Silye Sándor

Alighanem egyetértünk abban, hogy ne legyen rosszabb 2014, mint volt az előző 365 nap. Mármint a sport területén - se... Annak ellenére, hogy a látványsportokban „csak" egy arany jutott, az Alba Fehérvár mindent vitt mi vihető, de Magyar Kupa sikerrel rendelkezett még az albás kosarasok mellett a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, jól teljesítettek a Videoton FC, a Puskás Akadémia labdarúgói, a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázói, a DAB.Docler hokistái. Megtették a magukét a maguk bajnokságában a dunaújvárosi, csákvári labdarúgók, és voltak biztató momentumai a férfi és női kézilabdázóknak mind Dunaújvárosban, mind pedig Székesfehérváron. Demeter Bence, Tábori Áron, Vass András, Demeter Gergely, Hajdu Jonatán, Strobl Krisztián is joggal pályázik kategóriájában a megye legjobb sportolója címre, de meg kell említeni a világbajnok Dúró József sikerét – a többi között. Szereztek világ- és Európai aranyakat az öttusázók, és mily kedves pillanat volt, amikor a fehérvári rendezésű junior öttusa vb-n Vörös Zsuzsa a rádió élő adásában sírva fakadt, amikor kiírták a táblára, hogy a csupa volános srácból álló válogatott világbajnok lett! De persze sok emlékezetes pillanatnak örülhettek a szurkolók 2013-ban. Az Alba kosárlabdázóinak a Szolnok elleni bajnoki és kupa aranyak megszerzésének a pillanatában jó páran meghatódtak a játékosok, szurkolók, vezetők közül, de persze Székely Éva óta tudjuk: sírni csak a győztesnek szabad! Szerencsére sok okunk volt sírni, vigadni a sikerek, vagy a részsikerek okán. Fejér a sport megyéje, Fehérvár a sport városa változatlanul.

Új év kezdődött, új reményekkel. Látva, tudva, hogy csapataink, egyéni sportágbéli versenyzőink között sok a fiatal, kijelenthetjük: nemcsak az új év kezdődött el, de a jövő is épül, szépül 2014-ban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!