Sport

2013.12.01. 20:10

Emberelőnyben vezetett, mégsem nyert a Vidi Szombathelyen

Óriási lehetőséget szalasztott el a Videoton labdarúgó-csapata az NB I 16. fordulójában, a fehérváriak kettős emberelőnyben sem tudták kicsikarni a győzelmet a Szombathely otthonában.

Bobory Balázs

Azt hittük, azt reméltük, a 38. percben minden eldőlt a szombathelyi rangadón.

Szolnoki Roland jobb oldali beadására a hosszún Nildo érkezett, ám nem célozhatott pontosan, mert a korábban pár másodperccel csereként pályára lépő Rajos hátulról lerántotta, ezért Kassai Viktor játékvezető teljesen jogosan tizenegyest ítélt, a Haladás védőjét pedig kiállította. A Vidi a lehető legjobban jött ki az esetből, hiszen emberelőnybe került, ráadásul Nikolics biztos lábbal értékesítette a büntetőt, vagyis nyerő helyzetbe kerültek a fehérváriak.

Mégsem lett meg a fontos három pont, no de kezdjük az elején...

José Gomes, a Videoton mestere óvatos összeállításban küldte pályára övéit, az eddig szűrőként alkalmazott Sándor György most a center mögött, afféle irányítóként jutott szóhoz, a padon ülő Kleinheisler László kárára.

A szombathelyiek viszont nem óvatoskodtak, a mérkőzés első 15 percében ráerőltették akaratukat a piros-kékekre, Simon egy 20 méteres lövés után kapufárig jutott, majd Radó löketét tornázta szögletre Calatayud.

Kellett egy kis idő. míg a fehérváriak is felvették a fordulatszámot és lényegében első veszélyes akciójukból megszerezték a vezetést, amelyről már fentebb bővebben tárgyaltunk.

Innentől azt hittük, a Vidi okosan járatja majd a labdát, nem engedi kezdeményezni az emberhátrányban lévő Haladást, és a széleken gyakran kerül a hazai védelem mögé. Sajnos ebből vajmi keveset láttunk...

Az okokra hirtelenjében nehéz rávilágítani, az biztos, hogy a Szombathely úgy futballozott, mintha az élete múlna az összecsapáson, ami így helyes, nem ártana erről a mentalitásról példát venni...

A 60. percben Bosnjak száguldott el a bal oldalon Szolnoki mellett, az ötösnél az alapvonalról visszapasszolt, Ugrai pedig a kapuba lőtt, 1-1.

Ez a pofon valamelyest felébresztette a fehérváriakat, néhány perc múlva Oliveira hatalmas helyzetben a kapu mellé lőtt. Mezőnyfölényben játszott a Vidi, de a Haladás is hitt a győzelemben, egy ízben csak Fortuna mentette meg a vendégeket a góltól, Halmosi beadása Vinícius fejéről pattant saját kapuja felé, a labda Calatayud lábai között halt el. José Gomes behozta második centerét, Zé Luist, de nem tudott helyzetbe kerülni a fehévári együttes. A 79. percben Iszlai második sárga lapja után mehetett zuhanyozni, még nagyobb esélye lett a Videotonnak, hogy kicsikarja a győzelmet. Ekkor azonban már eksztázisban játszott a Haladás (nem győzzük hangsúlyozni, ahogy kell), minden párharc a szombathelyieké volt, a fehérváriak pedig csak kapkodtak a veszett fejsze nyele után. Hiába, maradt a döntetlen, pedig most minden adott volt a győzelemhez.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!