Sport

2013.12.11. 09:12

Lovas randevú, bejelentésekkel

Sárkeresztúr - A Fejér Megyei Lovassport Szövetség a településen rendezte meg nemrégiben a megyei C-kategóriás kettesfogathajtó-bajnokság versenyzői és versenyrendezői évzáró fórumát.

V. Varga József

A lovas randevún Paudits Béla, a megyei szövetség elnöke és Csutiné Turi Ibolya polgármester köszöntötte a megjelenteket, az idei esztendő eredményeiről Gosztola Gábor, a fogathajtó szakág vezetője számolt be.

Átadták a megyei csapatverseny díjait, elemezték az egyéni bajnokság fordulóit, kitértek az országos szereplésre. A felhőtlen siker idén ősszel elmaradt, most értékelődött fel igazán Ihász Béla 2010-es és 2011-es országos ezüstérme, illetve Taligás Menyhért 2012-es nyitott ob-s bronzérme.

Megtudtuk: a megyei bajnokság jövő évi záró fordulójának a Vihar Lovas Egyesület ad majd otthont Sárkeresztúron; Paudits Béla pedig bejelentette, hogy Seregélyes pályázik a 2014-es országos C-kategóriás döntő megrendezésére.

A fogathajtó évzárón: Paudits Béla (b), Érsek Anett, Palkovics Dávid, Szajkó Liliána és Gosztola Gábor (Fotó: V. Varga József)

 

Fogatsportban, az idei versenyszezonban kiváló nemzetközi és országos eredményt ért el három megyei versenyzőnk: Érsek Anett (Vajta) - Szilvásvárad, korosztályos póni fogathajtó Európa-bajnokság, egyéni arany és csapat bronz. Palkovics Dávid (Csór) - Pau (Franciaország), póni fogathajtó világbajnokság, csapat bronz. Szajkó Liliána (Iszkaszentgyörgy) - Kisbér, korosztályos póni országos bajnokság, egyéni arany. Anettnek, Liliánának és Dávidnak a megyei lovasszövetség vezetői külön is gratuláltak az évzárón.

A-kategóriában a seregélyesi Penzer László és a székesfehérvár Pleizer Krisztián, B-kategóriában a perkátai Horváth Árpád képviseli nagyszerűen Fejér megyét a fogathajtó versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!