Sport

2013.10.11. 20:15

Jégkorong: fehérvári parádé a Linz ellen

Székesfehérvár - Vajon képes lesz a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata klagenfurti győzelme után hazai jégen is nyerni? Az EBEL-ben, a pénteki Linz elleni összecsapáson ez volt a kérdés.

Bobory Balázs

Két éve nem nyert a Linz Székesfehérváron.

Valóban meglepőnek tűnhet a statisztika, hiszen az osztrák együttes az elmúlt esztendőkben a liga egyik legjobb csapatává nőtte ki magát, mégis, Magyarországra nem szívesen jár.

Az eddigi legjobb ellenfél volt, akivel találkoztunk ebben a szezonban.

Ezt a jellemzést már Rob Pallin, a Volán másodedzője adta a linziekről, akik természetesen szerették volna megtörni rossz sorozatukat a királyok városában.

A Fehérvár éppen ezen a héten tapasztalta meg, milyen egy hosszú átkot megtörni, hiszen kedden 16 vereség után sikerült végre nyerni Klagenfurtban is.

Colton Yellow Horn (balra) fontos gólt szerzett, gólpasszt adott (Fotó: Koppán Viktor)

Ennek önbizalomnövelő győzelemnek kellett lennie. Úgy tűnt a kezdés után, az is volt, hiszen ment előre, pörgött a hazai csapat, a letámadások ültek, meglepődött a Linz, amely emberhátrányban hálát adhatott a magasságosnak, hogy Andrew Sarauer kihagyta hatalmas ziccerét. Aztán a semmiből, egy kontra végén Brian Lebler révén mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, de most ez sem zavarta meg az Ördögöket. Támadtak, nyomtak és az akarat a 15. percben eredménnyel párosult: Nemes Benjámin lövése még kijött a kapusról, de Magosi duplázása már célt ért, 1-1. Külön érdemes egyébként szólni a Volán negyedik soráról, amely helyzeteket alakított ki, emberelőnyt harcolt ki, szóval biztató produkcióval rukkoltak elő az ifjak.

Árulkodott az első szünetben a statisztika: addig a Volán 12, a Linz 5 alkalommal találta el a kaput...

Mivel a jégkorong nem pontozásos sportág, ezért a második harmadban csak minimális vereséget szenvedett a Linz... Előfordult, hogy a látogató egyenlő létszámnál több percen át nem jött ki a harmadából, ritkaság ez jégkorongban. A fölényt Sikorcin Ladislav büntetőlövése tette mérhetővé (2-1), csak azt sajnálhattuk, hogy a Linzben Michael Ouzas bombaformában védett, így nem dőlt el idejekorán a meccs. Ne felejtsük el, hogy Bálizs Bence is remekelt, amikor kellett, egyszer pedig, amikor a vakszerencse a vendégek mellé állt és az osztrák csatár csak az üres kapuval állt szemben, egyszer csak előkerült valahonnan Szirányi Bence és berepülve mentett. Vastaps zúgott a játékrész zárásaként...

A szezon legjobb játéka folytatódott a záróharmadban is, Colton Yellow Horn gyorsan kihasznált egy emberelőnyt, 3-1. A következőből viszont gól kapott a Volán, Iberer fejezte be szólóját és tette szorossá a meccset, 3-2. Ám ez a nap az Ördögöké volt, Magosi üres kapus gólja lezárta a nyitott kérdéseket, 4-2.

Sapa FAV19- EHC Liwest Linz 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

Székesfehérvár, 2800 néző. Vezette: Podlesnik, Warschaw, Nagy A., Widmann.

Fehérvár: BÁLIZS - Jackman, Orbán, BANHAM, Naglich, Sarauer GAWRYLETZ (1), HETÉNYI, Mihály, YELLOW HORN 1 (1), BENK (2) SZIRÁNYI (1), Tokaji, MAGOSI 2, SIKORCIN 1, Kovács Cs. Varga A., Kiss D., Tóth G., Nemes (1), Kocsis. Vezetőedző: Marty Raymond.

Linz: Ouzas - Murphy, R. Lukas, Lebler 1, Moran (1), Ulmer (1) MacDonald, Hedlund, Kozek, Hisey, Iberer 1 Dorion, Mitterdorfer, Baumgartner, Oberkofler, Spannring Mayr, Fechtig, Maciertynski, P. Lukas, Scholz. Vezetőedző: Rob Daum.

Kiállítások: 16, illetve 21 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!