Sport

2013.10.26. 18:26

Munro kifogott a Volánon

Hiába támadta végig a SAPA Fehérvár AV 19 csapata az Innsbruck elleni mérkőzést, mégis a vendégek vihették haza az EBEL 28. játéknapján a két pontot. Ezt elsősorban kapusuk Adam Munro kifogástalan teljesítményének köszönhetik.

Káldor András

SAPA Fehérvár AV 19 – HC TWK Innsbruck 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Székesfehérvár, 3496 néző

Vezette: Siegel (osztrák), Warschaw (amerikai), Hütter, Nothegger (osztrákok)

Fehérvár: RAJNA – KISS D., Jackman, Sarauer Naglich, Banham - POZSGAI, GAWRYLETZ,  Benk,  Yellow Horn, Mihály Á. - Szirányi, Tokaji, Kovács Cs., Sikorcin, Magosi – Orbán, Hetényi P., Németh A., Nemes, Kocsis F. Vezetőedző: Marty Raymond

Innsbruck: MUNRO – Pittl, HÖRTNAGL, T. Donati, J. Donati, Schennach – LINDNER, Malik, Höller, Jurik, Salazar 1 – SWITZER (1), Stern, Hanschitz, Huber, Mössmer – Frischmann, Echtler, Steiner, Steinacher. Vezetőedző: Daniel Naud

Kiállítás: 8 perc illetve 10 perc

A vendégek – akárcsak legutóbb a Bozen, illetve a Dornbirn együttesei – Bécset érintve utaztak Fehérvárra. A Vienna Capitals otthonában nem sok babér termett a piros-fehéreknek, 3-2-es vereségükkel tovább rontották amúgy sem rózsás idegenbeli mérlegüket, hiszen ez idáig nyolcból nyolcszor kaptak ki.  Így nem lehetett azon csodálkozni, hogy a tabellán is stabilan az utolsó előtti helyet foglalták el.

Szombaton este Adam Munro visszatért! A SAPA Fehérvár AV 19 csapatát két szezonban is erősítő kanadai hálóőr nyáron szerződött a tiroli gárdához, és ezen a találkozón védett először volt csapata ellen az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Kétségtelen, hogy nem védett rosszul, amíg a kék-fehérek ketrecében állt, hiszen teljesítménye több mint száz mérkőzésen közel 92 százalékos hatékonysággal bírt. Ettől függetlenül kissé furcsa volt őt látni a vendégek tiszta piros szerelésében. A mérkőzés nagy kérdése volt, vajon ki áll majd a hazaiak ketrecében, mivel a jelenlegi első számú kapusnak számító Bálizs Bence a Znojmo elleni 3-2-es diadalból pénteken nem tudta kivenni a részét, családi gyásza miatt ugyanis kihagyta a mérkőzést. Nem volt ez másként szombaton sem, hiszen az előző este ragyogó formát mutató Rajna Miklós nevével kezdődött a Volán összeállítása.

 

Sokkal aktívabban kezdett a Volán ellenfelénél, előbb Frank Banham hajszálpontos passzt adott Andrew Sarauernek, de a végállomás Munro lett. Aztán továbbra is ő volt a főszereplő, megint csak Banham az előkészítő, de most Travis Gawryletz botjában volt a gólszerzési lehetőség, de Munro megint tisztázott. A korong perceket töltött a vendégek harmadában, sőt az is jellemző volt a játék képére, hogy az Fehérvár fiatal, negyedik sora jóformán másfél percig nem engedte ki kapujának előteréből a vendégeket. A folytatásban is erősen szorította Fortuna az innsbruckiak kezét, a harmad egyetlen emberelőnyében legalább ötször találhatott volna be a Volán. Az első szünet után azonban már közel sem volt olyan mozgalmas a játék, kis túlzással ez a harmad leginkább a kiállításokról szólt, jóformán alig tellett el egy-egy perc anélkül, hogy valakit ne küldtek volna büntetőpadra. Pedig nem indult rosszul, azt hittük a 23. percben az első hazai hátránynál, hogy ennek ellenére ez a Banham kiállítása miatt megítélt két perc góllal zárul, ugyanis Adam Naglich korongjával Sarauer ugorhatott ki teljesen egyedül, de aztán vaktában ellőtte keresztbe a pakkot.

A harmad közepén másfél percig kettős előnyt élvezett a Volán, ám úgy tűnt ekkor, hogy Munro teljesen lehúzta a rolót, és nem véletlenül skandálták a nevét – ezúttal a vendégdrukkerek. A 37. percben Colton Yellow Horn saját térfélről indulva cikkázott végig a komplett védelmen, de a befejezéssel adós maradt. Majd a játékrész végén megtörtént az is, hogy kereken öt másodperces volt a fehérváriak előnye. Kiküldték a bírók Marek Malikot, de Mihály Árpád teljesen feleslegesen szabálytalankodott, így ő sem úszta meg kétperces büntetés nélkül Nem tartozik jégkorongban a szokványos eredmények közé a nulla nulla, és ahogy már többször is előfordult, így most sem a sokkal több helyzetet kidolgozó csapat ért el gólt. Az 55. percben egy eladott koronggal iramodott meg Luke Salazar, és kegyetlenül felvarrta a jobb felsőbe. 0-1. Alakulhatott volna sokkal szebben is, de sajnos döntőnek bizonyult ismét a sok elpuskázott hazai sansz.

A csapat kis híján sereghajtó az EBEL-ben, az egyéni statisztikákat böngészve feltűnik Tyler Donati és Justin Donati ponterős játéka, előbbi 19 (7+12), utóbbi 16 (7+9) pontnál jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!