Sport

2013.10.17. 13:15

Megújult vezetés az Alba Volán SC lövész szakosztályánál

Székesfehérvár - Az Alba Volán SC lövész szakosztálya megújult vezetéssel vágott neki az idei évnek. Erről beszélgettünk az új vezetővel.

Silye Sándor

Botos Zoltán régi versenyzője a lövők csapatának, ám most már nem csupán célra tart, hanem célirányosan teszi a dolgát, hogy előre lépjen a szakosztály. A sportlövők vezetője Botos Zoltán, a fegyverek, lőszerek, robbanószerek felügyeletét pedig a fia, ifjabb Zoltán látja el, Földesi István és Faragóné Gruber Zsuzsanna segíti a munkájukat. Ebben az évben sok versenyen indultak, és viadalokat is rendeztek, a fekete lőporos elől töltős történelmi fegyver pontlövészet országos bajnokságának ők adtak helyt.

- Amikor átvettük a szakosztályt 2013 elején, 37 fizető taggal rendelkeztünk, azóta hatvanegyen vagyunk. Rövid idő áll mögöttünk ahhoz, hogy a mennyiség vagy a minőség kérdéséről beszéljünk. Több mint 10 éve részt veszek a szakosztály munkájában, tapasztalom, hogy a hangulat most jobb, és a létszámot is majdnem 50 százalékkal növeltük. Jöttek új emberek, szeretnének megismerkedni a sportággal, a 24 ember fele ráadásul fiatal. Az iskolákkal is felvesszük a kapcsolatot, mi rendezzük a diákolimpia versenyét, és szeretnénk a gyerekek közül jó néhányat sorainkban tudni - mondta.

A szakosztályokat az eredmények minősítik. Kértem a vezetőt, minősítse az idei esztendejüket!

-A nehéz kezdés ellenére sikeres évet zárhatunk. A legjobb idei eredményünk az országos bajnokságon szerzett két aranyérmünk volt. Sportpisztoly központi gyújtás és 22-es sportpisztoly kategóriában nyertünk, de volt egy csapat bronzunk is. A helyi minősítő viadalokon a megszerzett érmek jelzik eredményességünket. Később a nemzetközi mezőnyben is megmutathatjuk magunkat, de ehhez több idő és munka kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!