Sport

2013.09.17. 16:40

Alba Fehérvár: Halm Rolland a napi teendőkről, és feladatokról

Székesfehérvár - Halm Rolland már régi "bútor" az Alba Fehérvár kosárlabda-csapatánál. Előbb játékosként, majd szakosztály-igazgatóként vette ki a részét a sikerekből, a bajnoki- és a Magyar Kupa aranyakból. Napjainkban is bőven van feladata.

Matók János

- Ha lehet, még visszatérnék egy kicsit a fantasztikusra sikeredett tavalyi szezonra, amikor is minden fronton learattuk a babérokat - vágott bele a közepébe az egykori válogatott Halm Rolland, az Alba Fehérvár szakosztály-igazgatója. - A négy siker, a Grand Slam egyúttal a klub negyedik bajnoki címét is jelentette, nekünk a 2013-as Szent István emlékév szerencsét hozott. És itt említeném meg az U20-as válogatottat is, amelynek a vezetője voltam, s amely csapat bronzérmes lett a B divíziós Eb-n, ezzel kivívta a jogot az Eb elitmezőnyében való szereplésre.

Halm Rolland bizakodó, hiszen a kivitelezők szerint a csarnok átépítése november végén elkészül (Fotó: Koppán Viktor)

- Sok munkája volt a klubnál az elmúlt szezonban?

- Nagyon sok ember munkája volt ebben. De tény, hogy ez nem napi nyolc, inkább tizenkettő-tizennégy órás munkaidőt jelent. Gyakran előfordul, hogy az időeltolódás miatt éjfélkor kell telefonon tárgyalni az amerikai menedzserekkel. Tavaly az is kemény volt, hogy lényegében egyedül kellett összeraknom a csapatot, amíg ezt idén már Dávid Kornéllal és Matus Gáborral csináltuk. A hétvégék is általában foglaltak, de én ezt szeretem, még akkor is, ha rengeteg lemondással jár. És pont az olyan momentumok, mint amikor kétszer is ott álltunk a városháza erkélyén az ünneplő szurkolók előtt, azok kárpótolják az embert.

- Hasonló a helyzet most is, amikor egy új csapatot kell építeni, játékosokat igazolni, készülni a bajnokságra, az Európa Kupára. A csarnokot már nem is említem.

- Igen, nem egyszerű a feladat, hiszen új csapatot és csarnokot építünk, arról nem beszélve, hogy nagy kihívás az Európa Kupa szereplés. Azt kell mondjam, hogy számunkra a legnagyobb kihívás a következő négy-öt hónap lesz, mind infrastruktúrában, mind anyagi téren, mind a játékosokat és az eredményességet illetően. Nagyon sokat dolgozunk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. Ebben a tekintetben egyértelműen bizakodó vagyok. Viszont az EK-ban nagyon magasak lesznek a költségeink, amelyeket elő kell teremteni.

- Drága lesz Veszprém?

- Számításaink szerint mérkőzésenként négy-öt millió forint lesz a kiadásunk, de az indulással ezt vállaltuk.

- Mikorra várható a saját csarnokuk átadása?

- A kivitelezőktől származó információ szerint november végére elkészül. Szeretnénk már visszaköltözni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!