Sport

2013.09.11. 15:34

Fehérvár KC: nyerni kellene itthon

A Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata pénteken, 18 órakor régi vetélytársát, a Békéscsaba együttesét fogadja.

Silye Sándor

A két együttes a Köfém SC Sportcsarnokában legutóbb az előző bajnokság nyitó fordulójában találkozott egymással szeptember első napján, akkor 31-23-as hazai győzelem született. Ezt alighanem mindenki szó nélkül aláírná már előre. Azt kérdeztem Siti Beától, a csapat edzőjétől, hogy miről beszéltek Pal Oldrup Jensen szakvezetővel azt illetően: miképp győzhetik le a Békéscsabát?

– Fontos lesz a védekezésben az egy az egy elleni játék mikéntje, a beálló kerülése. A hatos fal esetében hármas kilépővel dolgozunk, ez még Nuriának (a spanyol válogatott Benzal, a szerk.) nem egyszerű, hiszen sérülése miatt később csatlakozott hozzánk és vett részt a munkában, de akik többet gyakorolták ezt, néha az ő esetükben sem úgy működik, mint kellene. Komoly védekezésre készülünk, mert nagyon jó lövői vannak ellenfelünknek.

– Mit gondol: a pszichét sikerült rendbe tenni a Győr-meccs után?

– Igen! Jobb volt a győri csapat, de sajnos ezt a kezdésnél a mi lányaink is bizonyították Aztán később helyre tette magát mindenki, a 13 kapott gól az első félidőben jónak mondható, a lőtt találatok száma azonban nem. A második félidőben több gólt kaptunk leindításból, amit sajnálok, hiszen a játékosok megmutatták, hogy mi sem vagyunk rosszak. 

– Fizikai erő, mentális erő, taktika – hol állnak a száz százalékhoz képest?

– Ami a fizikai erőt illeti, körülbelül a 85 százaléknál tartunk. A mentális erő a nők esetében mindig változó, nem tudjuk, melyik meccsen kinek, milyen pillanatai lehetnek, mikor kitől, mi várható... Taktikailag nagyjából 90 százalékos állapotban van a csapat. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy a jó védekezésből kiindulva igyekszünk a gyors indításokból gólt lőni, ha ez nem megy, abban az esetben a felállt védelem ellen tudatos támadójátékra törekedve, a beállóval való összhangot megteremtve kell játszanunk.

Hajduch Csenge Békéscsabáról igazolt a nyáron Székesfehérvárra, jól ismeri hát volt csapatát, így ő tudja azt, hogy: – Mi a Békéscsaba legfőbb erőssége, és ön milyen lélekkel játssza le a péntek esti találkozót?

– Keményen, agresszíven védekezik pénteki ellenfelünk, a hosszú támadásokat játszva pedig kivárja a legjobb helyzeteket a góllövésre. Várhatóan nehéz meccs lesz az biztos, de ha odatesszük magunkat, és koncentráltan játszunk, jobban védekezünk, mint ők, akkor nyerhetünk. Bizonyítani akarok a csapatomnak, magamnak, és szeretném minél jobban kivenni a részem a sikerből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!