Sport

2013.09.16. 18:51

Jégkorong: Bálizs Bence remeklése aranyat ért

Székesfehérvár – Három mérkőzés után két győzelem, egy vereség a mérlege a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának az EBEL-ben.

Bobory Balázs

Bálizs Bence vasárnap, a Vienna Capitals ellen a lehető legtöbbet tette a sikerért: nem kapott gólt. Pedig az előzmények nem voltak kedvezőek, hiszen szombaton a HC Bozen ellen sem a kezdő Rajna Miklós, sem a helyette beszálló Bálizs nem tudott sokat hozzátenni a csapat produkciójához. Így jöhetett a Bécs elleni csata..

.– Már reggel jól éreztem magam, sikerült ráhangolódnom a Capitals elleni összecsapásra – mondta a kezdőkapus szerepét visszakapó Bálizs Bence. – A szombati történetet már aznap este lezártam magamban, még Mikivel sem tárgyaltuk ki a történteket, hiszen tudjuk, ilyen esetekben villámgyorsan el kell felejteni a múltat.

Bálizs Bence végig nagy önbizalommal védte a Volán kapuját (Fotó: Koppán Viktor)

A fehérvári nevelésű hálóőrnek ez olyan jól sikerült, hogy az ember már úgy érezte a lelátón, ha hétfő reggelig megy a meccs, a Vienna akkor sem szerez gólt. Ráadásul Bálizs bátran ment a kapu mögé, egy ízben fakanál-csellel küldte el az osztrák csatárt, többször pedig saját kapujától indított akciót. – Magabiztosnak éreztem magam, ezek a megoldások is annak tudhatóak be, hogy végig „meccsben” voltam, az önbizalmammal sem volt gond – folytatta a kapus.

Ebben a szezonban két fiatal hálóőr véd a Volánban, különösen fontos lehet, hogy milyen kettejük között a kapcsolat. – A legfontosabb, hogy segítsük egymást Mikivel, hiszen akadhatnak problémák a szezon során, közbejöhet sérülés, vagy egy-egy gyengébb produkció. Egészséges rivalizálás azért van közöttünk, de ez természetes, az lenne a baj, ha nem volna... Igyekszem jól védeni, mindig csak a következő mérkőzés a fontos a számomra – fejezte be Bálizs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!