Sport

2013.08.12. 14:22

Megyei fogathajtóink közül Kiss Olga szerepelt a legjobban Kálozon

Káloz - A bejelentés meglepetést okozott: elmarad a nagy hagyományokkal bíró székesfehérvári forduló. Többen a szezon eleji szakágbeli vezetőségváltással hozták összefüggésbe a történteket.

V. Varga József

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 10. fordulóját a kálozi önkormányzat rendezte meg - a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágával együttműködve - a falunapi programok sorában vasárnap, a lovas pályán.

A bejelentés meglepetést okozott: szeptember 7-én elmarad a nagy hagyományokkal bíró székesfehérvári forduló. Többen a szezon elején történtekkel, nevezetesen a fogathajtó szakág berkein belül lezajlott vezetőségváltással hozták összefüggésbe a kialakult helyzetet.

Megyei versenyzőink közül a nagylóki Kiss Olga szerepelt a legjobban (Fotó: V. Varga József)

A múlt évben megadták a módját a döntőnek: a fogatokat huszárok vezették fel a megyeházához, a hajtókat Vargha Tamás, a közgyűlés akkori elnöke, Cser-Palkovics András polgármester és Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, hétszeres fogathajtó világbajnok is köszöntötte. Kiállítást nyitottak, valamint a megyekorzó is a Vásártérre költözött a Fejér-termék portékáival egyetemben.

Sajnálatos - fogalmazták meg most többen -, hogy Székesfehérvár az idén, Szent István évében fogathajtó verseny nélkül marad, és egy látványos, izgalmas viadallal lesznek szegényebbek a lovas sportot kedvelők.

A kálozi forduló versenyigazgatói tisztét Csernyánszki László, korábbi kiváló hajtó, a Kálozi Lovas Egyesület elnöke töltötte be, a bírói testületben Kollár Károly és Nagy Imre vitte a prímet. Megyei versenyzőink közül a legjobban a nagylóki Kiss Olga szerepelt, egy fordulóval a vége előtt Vida Károly 43 ponttal előzi meg Tóth Roxánát.

Eredmények, akadályhajtás (23 induló, két futam, összevetéssel): 1. Magyar Zoltán (Marcali VSZSE, Somogy), 2. Kiss Olga (Nagylóki LE), 3. Taligás Menyhért (Sárbogárdi LE), 4. id. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE), 5. Ihász Béla (Seregélyesi LC), 6. Tóth Roxána (Sárbogárd). Az összevetésben az első három versenyző hibátlanul hajtott, közöttük az időeredmény döntött.

Vadászhajtás (19 induló): 1. Magyar Zoltán (Marcali), 2. Ihász Béla (Seregélyes), 3. Kiss Olga (Nagylók), 4. Csontos Gyula (Mezőszilas), 5. Vida Károly (Káloz), 6. Semjén Attila (Mezőszilas).

A megyei bajnokság állása tíz forduló után: 1. Vida Károly (Káloz, 162 pont), 2. Tóth Roxána (Sárbogárd, 119), 3. Ihász Béla (Seregélyes, 114), 4. Semjén Attila (Mezőszilas, 109), 5. Kiss Olga (Nagylók, 99), 6. Taligás Menyhért (Sárbogárd, 94).

A megyei döntőnek - a hathetes szünetet követően - szeptember 21-én Cece ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!