Sport

2013.07.15. 17:30

Váli focitorna: Szár vitte el a vándorkupát

Vál – A Szár KSE csapata vitte el az első ízben kiírt Válvölgye Étterem Vándorkupát a hétvégi négyes találkozóról. A megyei I. osztályú csapat osztálykülönbségbeli fölénye megmutatkozott az eredményen is.

Zsohár Melinda

Marton József séf alapította meg a Válvölgye Étterem Vándorkupát, amellyel a helyi amatőr focirajongóknak is kedvezni kívánt. Szervezőtársával, a Vál KSE sportköri elnökével, Klein Károllyal hagyományteremtő szándékkal hívták meg a Szár, Szárliget és a Komárom-Esztergom megyei Bakonyszombathely csapatát, hogy mérkőzzenek meg a házgazda Vállal és egymással a kétnapos tornán. A jó hangulatú találkozót a felkészülési időszakra időzítették, mindkét napon két-két meccset játszottak a végső eredményért.

A Szár KSE és Szárliget közötti mérkőzés eredménye szombaton 12:0-ra (6:0) végződött. Góllövők: Nyitrai (4), Kovács B. (3), Hajdú, Rada, Mérten, Szabó, Fenyvesi. A nagy gólkülönbség magyarázata, hogy a Szár KSE a megyei I. osztályban futballozik, míg a Szárliget a megyei III. osztályban képviselteti magát.

Nyitrai Róbert, a Szár gólkirálya

A megyei II. osztályú Vál KSE és a III. osztályú Bakonyszombathely községi csapata szintén szombaton játszott, a váliak 6:1- re nyertek (1:1). Góllövők: Németh K. (3), Egresi, Zágoni, Petényi. Ill: Tóth.

Vasárnap Szárliget és Bakonyszombathely mérkőzött a 3-4. helyért. 4:3-ra nyert a Szárliget 2:2-es félidő után. Góllövők: Milich G. (2), Toma G. (2), ill.: Győző N. (2), Tóth S.

A döntőre vasárnap este hat órakor került sor, kiváló időjárásban: még sütött a nap, de már alábbhagyott a forróság, kicsit lengedezett a szél. A váli futballpálya ideális helyszínen fekszik, csupazöld környezete egészséges levegőjű. Mintegy 300 néző előtt a Szár KSE nyerte meg a kupát eldöntő mérkőzést, Balogh P., Görzs A. és Bodó D.  korrekt játékvezetése mellett 5:0-ra (3:0). Góllövők: Haász J. (2), Tamás G. (2) és Rada.

A lejátszott meccsek után az okleveleket és a díjakat Marton József adta át. A legjobb góllövő Nyitrai Róbert (Szár KSE), a legjobb mezőnyjátékos Zágoni Levente (Vál KSE), a legjobb kapus Marton Henrik (Bakonyszombathely KSE) lettek. A szári edző, Lacza Albert és a váli edző, Zágoni Lajos elégedetten ráztak kezet egymással a baráti hangulatú kupameccs után. Szerény megvendégelésben részesült valamennyi csapat a szervezők jóvoltából.

Marton és Klein tájékoztatása szerint jövőre több, magasabb osztályú csapatokat is meghívnak a tervezett vándorkupa tornára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!