Sport

2013.07.15. 22:00

Előkelő helyezés egy ARAK-os futótól

Székesfehérvár - Szép eredményt ért el Zsiga Mónika, az ARAK futója az ifjúsági Európa-bajnokságon.

Bobory Balázs

Az Alba Regia Atlétikai Klub versenyzője, Zsiga Mónika az ifjúsági világbajnokságon, miután egyéni szereplését befejezte, az úgynevezett svéd váltó tagjaként futott a magyar stafétában. A 100-200-300-400 méterből álló távok közül Zsiga Mónikának ezúttal a 300-as penzum jutott. Az előfutamból szerencsével került Magyarország csapata a legjobb nyolc közé, hiszen két esélyes váltót - a jamaicait és a nigériait - kizárták.

Zsiga Mónika és edzője, Varga Tamás (Fotó: arakatletika.hu)

A magyar kvartett így hetedik idővel jutott a döntőbe, ahol a szerencse tovább kísérte a lányokat. Az előfutambeli idejét másfél másodperccel múlta felül válogatottunk, és ezzel egy tizedre megközelítette az országos csúcsot. Ráadásul az előttük nem sokkal célba érő kínai váltót kizárták, így a nagyon előkelő hatodik helyen zárt a Kozák-Ferenczi-Zsiga Mónika-Palásti összeállítású staféta. A csapat teljesítményét emeli, hogy mindannyian, az egyéni versenyszámukat követően, nem kipihent állapotban álltak rajthoz a váltóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!