Sport

2013.04.03. 17:09

Siker két fehérvári súlyemelő fiataltól

A fővárosban rendezték meg az iskolai országos súlyemelő bajnokságot, ahol két székesfehérvári fiatal is bejutott a döntőbe.

Matók János

Múlt szombaton rendezték meg Budapesten az országos iskolai súlyemelő bajnokságot, ahol két székesfehérvári középiskola versenyzője is bekerült a döntőbe. A Teleki Blanka Gimnázium tanulója, Kerék Ádám 132 kilogrammos összetett eredménnyel a 6. helyen végzett.

A másik fehérvári finalista, a Bugát Pál Egészségügyi Iskola tanulója, Szöllősi Lóránd 77 kilós szakítással, és 95 kilogrammos lökéssel a 4. helyen végzett. Amennyiben Lórándnak sikerült volna teljesíteni a 103 kilós lökésgyakorlatot, úgy a 3. helyen végez, de az eredménye – Kerékkel együtt – így is elismerésre méltónak mondható.

Felkészítő edzőjük, Bakos Károly, aki immár egy éve foglalkozik a sportággal a Fehérvári Rugby Club keretein belül. A világ- és kétszeres Európa-bajnok, a mexikói olimpián bronzérmes Bakos Károly 1976-ban honosította meg a sportágat a megyeszékhelyen, az Alba Regia Építők SC szakosztályának a vezetőedzője volt, egészen a kilencvenes évekig. Versenyzői közül érdemes említeni Huszics Tibor többszörös országos bajnokot, Rédei Bélát, vagy Antal Ottó magyar bajnoki helyezettet, aki később erőemelő világbajnok lett.

Bakos Károly hosszú idő után, 2012. februárjában ismét bekapcsolódott a súlyemelés vérkeringésébe, elvállalta a rögbisek klubjában működő szakosztályban az edzősködést, s heti három alkalommal tart edzést az egyre nagyobb számban megjelenő érdeklődőknek. Az eredmények pedig jönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!