Sport

2013.04.20. 17:26

Medencében a gyerekek

Lassan két éve működik új koncepció alapján Fehérvár Póló SE vízilabda egyesület.

Bobory Balázs

Horváth István szakosztály-vezetőnek és társainak továbbra is célja, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg a tradicionális magyar sportággal és sokan válasszák a pólót a sportágak nyújtotta széles palettáról. Éppen ezért örvendetes, hogy immár iskolák közötti bajnokság is létezik Székesfehérváron, sőt, immár a második szezonját éli a viadal.

Fotó: Lovász Lilla

Néhány hete a 2. és 3. osztályosok ugrottak medencébe, szombaton a 4. és 5. osztályosok vették birtokukba a Csitáry uszodát, öt fiú- és három lánycsapat élvezte a játékot. A szabályok természetesen eltértek az anyasportágétól, hiszen a játékosok lába leért a medence aljára, ennek ellenére nem "futóversenyt" láttunk a vízben, úsztak, lőttek, sőt, passzoltak is a gyerekek.

 

Horváth István örömmel figyelte a nebulókat az egyik rajtkőről és természetesen az ügyesebbek nevét szorgosan feljegyzetelte, főleg azok kaptak kitüntető figyelmet, akik még nem kezdtek el sportolni, nem választottak sportágat ennyi idős korukra. A Fehérvár Póló SE tehát szisztematikusan dolgozik, ennek is köszönhető, hogy hamarosan száz gyermek vízilabdázik igazoltan a városban.

 

Az eredmények egyre jobbak az országos bajnokság alsóházában, remélhetőleg néhány év múlva a felnőtt mezőnyben is szép eredményeket érhet el az együttes és lesz kifutási lehetősége a tehetségeknek.

A sulipóló bajnokságot végül a Hétvezér Általános Iskola nyerte a fiúknál és a lányoknál is a Zentai előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!