Sport

2013.04.13. 14:31

Atlétikában versenyeztek: közel ötszázan a döntőben

Székesfehérvár - Az Arak Aktív több állomásos tavaszi atlétikai versenysorozatának iskolai fordulói befejeződtek, az iskolák a szombati városi döntőn mérhették össze, hogy ki a legjobb. A döntőre a Köfém Sportcsarnokban került sor.

Vathy Szonja

Az immár negyedik éve, idén hetedik alkalommal megrendezett versenysorozat döntőjén nyolc székesfehérvári általános iskola, közel ötszáz - 1-6. évfolyamos - diákja versengett egymással az atlétika versenyszámaiban: helyből ugrás, labdahajítás, gát-váltó, medicinlabda lökés és sprintváltó.

A rendezvény igazán jó hangulatban zajlott, rengeteg szülő, kísérő szurkolt a nézőtérről. A versenysorozat körül mára már igazi presztízs alakult ki.

- A rendezvény már negyedik éve zajlik töretlen sikerrel. A szombati városi döntőn is 480 gyermek versenyzett a küzdőtéren, és körülbelül hat-nyolcszáz kísérő drukkolt a lelátóról. Nagy érdeklődés mutatkozik a rendezvény iránt, folyamatosan jelentkeznek újabb és újabb oktatási intézmények. Ebben az évben is nagyon izgalmas volt a döntő, bár számunkra a részvétel sokkal fontosabb, mint az elért eredmény. A legfontosabb, hogy az iskolásokat rávegyük a rendszeres sportolásra, megszerettessük velük az atlétikai sportágat. Szeretnénk népszerűsíteni az atlétikai sportot a 6-12 éves gyermekek körében - mondta Hirt Károly, a szervező Alba Regia Atlétikai Klub elnöke. - Idén is legalább olyan jó hangulat volt, mint egy kézilabda meccsen, és azt hiszem, ez önmagáért beszél - tette hozzá. - És nem kizárt persze az sem, hogy a résztvevők közül egyszer komoly sportolók is kikerülhetnek, mint például a legelső rendezvényen indult Szabó Dániel is, aki mostanra már a magyar atlétika legnagyobb reménysége.

A döntőben pontszámösszesítés alapján első helyen a Tóvárosi Általános Iskola végzett, ezüstérmes a Hétvezér, a Németh László Általános Iskola pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!