Sport

2013.03.25. 13:25

Jégkorong: a tét az MK-döntő lesz a megyei rangadón

Székesfehérvár - Szerdán 19 órakor ebben a szezonban első ízben rendeznek DAB.Docler-Sapa Fehérvár AV19 jégkorongmérkőzést. A tét a Magyar Kupa döntőjébe jutás lesz e meccsen.

Silye Sándor

Az Acélbikák és a fehérváriak megyei rivalizálása régi keletű, és e két csapat meccsei mindig csemegét jelentettek e honban. Idén a Sapa először nem tért vissza az EBEL-ből a hazai bajnoki pontvadászatba. Egy éve is az elődöntőt vívta egymás ellen a két csapat, csak akkor a bajnoki fináléba jutás volt a tét. Akkor a Sapa 3-0-s összesítéssel ment tovább, és győzte le a fináléban a Miskolcot. Azóta nem játszott egymás ellen a két társulat tétre menő csatát.

Stephan Lundh, a dunaújvárosiak mestere bizakodva néz a találkozó elé, mert mint korábban elmondta, nagyon várják e meccset, és mindent megtesznek a siker érdekében. A másik oldalon Rich Chermonaz, a budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya irányítja majd a fehérváriak csapatát. A válogatott zömét adó sapások már egy ideje Chermonazzal készülnek, ők meg azért nem kaphatnak ki, mert hogy nézne ki az a válogatott szempontjából? A Dab egységes, telve sikerélménnyel, a Sapa meg alighanem erősebb, ami azt jelenti, igazi csemege vár azokra, akik kimennek a  mérkőzésre, vagy megnézik azt a televízióban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!