Sport

2013.02.13. 19:52

Visszavágott válogatottunk

Magyarország válogatottja visszavágott a keddi, Veszprémben elszenvedett vereségért a szlovén válogatottnak.

Káldor András

A találkozó jó propagandája volt a sportágnak, bár csak a hajrában dőlt el a meccs. Bebizonyosodott, hogy vevő a fehérvári közönség a futsalra, megtelt a VOK lelátója a válogatott meccsre. A magyar válogatott (Balázs – Németh P., Lódi, Harnisch, Dróth. Cs: Nagy T., Szécsi, Trencsényi, Lovas, Hegyesi, Frank P., Vidák. Szöv. edző: Frank Tamás) Európa-bajnoki selejtezőre készül, ahol Montenegró, Olaszország, és Finnország ellen kellene kiharcolnia a továbbjutást.

 

Ellenfelük, a szlovén együttes egy nappal korábban már letette a névjegyét, hiszen Veszprémben 4-2-re legyőzték legjobbjainkat. Nem véletlenül választotta edzőpartnernek erre a két találkozóra a magyar szövetség déli szomszédunkat, és ezt kihangsúlyozta Frank Tamás szövetségi edző a mérkőzés előtt. „A szlovénok harcmodorát és fizikális képességeit tekintve hasonlít a montenegrói csapathoz.” Kétségtelenül igaza volt a szakembernek, mert a vendégek már az első percekben kapujához szegezték csapatunkat.

Igencsak röpködnie kellett Pallai Gábornak a kapuban, hogy hárítsa a kék mezesek helyzeteit, ám mégis a 10. percben előttünk adódott az első komolyabb lehetőség Dróth Zoltán előtt. Végül nem született találat az első húsz percben, amelynek a végére azért kiegyenlítődött a játék, bár a szlovénok több lehetőséget is elpuskáztak. Aztán a szünet után sokkal többet kezdeményezett a magyar csapat, amelynek meglett az eredménye, és Dróth Zoltán az utolsó három percben lőtt két gólja a visszavágást jelentette.

Magyarország – Szlovénia 2-0 (0-0) Gl: Dróth (2)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!