Sport

2013.02.07. 17:22

Női tenisz Fed-kupa: fölényes magyar győzelem

A női tenisz Fed-kupa euro-afrikai zónájának az első csoportmérkőzésén, a szerdáról elhalasztott találkozón a magyar válogatott - soraiban a fehérvári Marosi Katával - Portugália ellen győzött.

Matók János

A szerdai hatalmas esőzés még elmosta a Magyarország - Portugália mérkőzést az izraeli Eilatban, de csütörtökön már sikerült bepótolni. A találkozón válogatottunk magabiztos, 3-0 arányú győzelmet aratott, a csoport leggyengébbnek tűnő tagja ellen.

Az első egyéni találkozón Arn Gréta esélyeshez méltóan  6:1, 6:2 arányban lemosta a pályáról Barbara Luzt. Ezt követően Babos Tímea következett a játék közben  talán leghangosabban sikoltozó M. de Brito ellen. Ahogy arra számítani lehetett, a felek minden egyes labdáért megharcoltak, s bár az első szettet a portugál lány nyerte 6:3-ra, a következő kettőt Babos már hozta, 7:5-re, majd  újból 7:5-re bizonyult jobbnak, s ezzel eldőlt, hogy válogatottunk legyőzte a luzitánokat.

Ám hátra volt még a párosok összecsapása, s ezen a találkozón a fehérvári Marosi Katalin, Jani Réka társaságában sima, 6:4, 6:2 arányban bizonyult jobbnak a Moura, Costa duónál. Pénteken a bosnyákokkal játszunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!